Инж. Хасан Азис: ДПС е гарант за баланса и толерантността в страната

„ДПС европеизира България. И общинската организация на ДПС в Кърджали, и областната организация, и партията, като цяло, винаги е била гарант за баланса и толерантността в страната. Ако има силно ДПС, има толерантна България ”. Това заяви на разширеното заседание на общинската организация на ДПС в Кърджали зам. -председателят на ДПС и кмет на общината инж. Хасан Азис. „ДОСТ е скритият коз на ГЕРБ. Основната ни задача, сега е да възвърнем доверието на излъганите избиратели от лъже-партиите. В община Кърджали те са около 6000 души. Ние трябва да им помогнем по-бързо да се осъзнаят и да отворим вратите на партията за тези излъгани хора от лъже-партиите”, заяви  инж. Хасан Азис.
В понеделник в салона на читалище „Обединение” се събраха председателите на всички местни съвети на ДПС и Младежко ДПС в Кърджали, Общинският съвет на ДПС в Кърджали, Женското дружество, кметове на кметства, общински съветници от листата на Движението.

Форума уважиха още членът на ЦОБ на ДПС Ердинч Хайрула, областният лидер инж. Изет Шабан, народният представител от Кърджалийския многомандатен избирателен район Адлен Шевкед, областният председател на Младежко ДПС Байрам Байрам. Тук бяха още председателите на общинските структури на ДПС в Кирково – д-р Ерджан Фърънджъ, Момчилград - Акиф Акиф и Крумовград – Метин Байрамали.

„Един от най-важните фактори за успеха на една политическа партия е партийните структури да работят в абсолютен синхрон. Организацията ни трябва да работи не като щвейцарски часовник, а като депесарски часовник. Мисля, че в момента партийната ни структура в Кърджали работи в един абсолютен синхрон и като партийна структура, и като общински съвет, и като общинска администрация. Имам това чувство и мога да заявя пред вас абсолютната си убеденост, че в момента Кърджали възвърна своята партийност и работи като добра осъзната и разумна партийна структура”, посочи още инж. Хасан Азис.

Председателят на общинската организация на ДПС в Кърджали Мюмюн Али заяви, че Движението, трябва да води адекватна политика, която, да е близка до избирателите. „Ние трябва, да се доближим до душата на хората и да докоснем тънките им струни”, каза още Мюмюн Али.
Председателят на Младежко ДПС в Кърджали Ахмед Моллахасан направи анализ за дейността на структурата през изминалия период. „Мога смело да заявя, че почти всички събрания преминаха при изключително голям интерес от страна на младежите и почти във всички местни структури има нови членове”, уточни Моллахасан.

Областният лидер на Младежко ДПС Байрам Байрам заяви, че е дошло време, ДПС да стегне двора си и да бъде готов за политическите предизвикателства през тази и следващата година.

Народният представител Адлен Шевкед отбеляза, че ДПС е единствената партия, която инвестира толкова много в младите хора. „Дълбок поклон пред Вас уважаеми съпартийци. Тук, в тази зала е ядрото на ДПС в Кърджали. Радвам се, че сред вас има толкова много млади хора, които са повярвали в идеята и каузата на ДПС”, заяви Адлен Шевкед.

В своето изказване, областният председателят на ДПС инж. Изет Шабан подчерта, че е необходимо да се заздравят местните структури, тъй като те са основата и гръбнакът на партията. „Ние трябва да направим така, че тези местни структури да започнат отново да функционират така, както трябва. Във всяко населено място, трябва да има Местен съвет на ДПС, за да има там политически живот. Трябва да се мобилизираме и стабилизираме, за да сме победители във всички избори, независимо, какви са те”, категоричен бе областният лидер на ДПС.  

Това съобщиха от ОбС на ДПС-Кърджали.


 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини