Малчуганите от „Св. Св. Кирил и Методий” вече четат и пишат

Изображение 1 от 5

    Пpaзникът нa бyквитe гo нямa в кaлeндapa, нo тoй e нaй-знaчимият зa пъpвoклacницитe на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Кърджали. Учениците от І „а” клас с гордост заявиха пред родители, гости и учители, че изучиха всички букви и вече могат да четат и пишат.

    Всички ученици се включиха с голямо желание в празничната програма. Тържеството започна с пренасянето на всички деца в приказното царство „Букволандия”, където се превъплатиха в ролите на цар Мързелан, ученика Илко, майката, Врабеца, Феята на буквите,

    Пипи и Патилан, Богданка, ,Зайо Байо и Вълчан, хитрата Лисана, Патето и Ежко,. Играха като истински актьори. Пяха и танцуваха с грейнали усмихнати личица. Публиката многократно ги аплодираше и това ги въодушевяваше още повече.

    Децата представиха цялата азбука, като разказваха за всяка буквичка.

    В края на представлението госпожа Хорсикян и госпожа Русева раздадоха на всички деца стихотворение - послание.Те трябваше да открият двата ключа: АЗБУКА И ТРУД  с които могат да отключат всяка книга.

    Доволни и горди първокласниците напуснаха Букволандия и потеглиха на дълго пътешествие към царството на книгите. Но първо трябваше да се разделят с милото си другарче – Буквара и да посрещнат новата си приятелка – Читанката.

    На края на изпълненото с емоции  тържество, родителите връчиха подарък на всяко дете - книжка за спомен от празника.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини