Кирилометодиевци отбелязаха Деня на търпението

Изображение 1 от 4

    Всички християни – православни, католици и протестанти, празнуват днес един от най-големите празници – Благовещение, на който се почита едно от най-големите тайнства в християнството.

    Според Библията на този ден Архангел Гавраил съобщава на Дева Мария благата вест, че тя ще роди Спасителя на човечеството – сина Божий Исус Христос. За него се разказва в Евангелието на Лука. Затова празника се почита от много майки, защото Света Богородице е тяхната закрилница.

    На този ден в ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий” гр. Кърджали отбелязоха и ДЕН НА ТЪРПЕНИЕТО, като в началото на първия час учителите и педагогическият съветник Елена Младенова обясниха на децата смисъла на отбелязването на този ден, необходимостта от разбирателство, търпение, умение да изслушваме и уважаваме мнението на другите.

     Във всички класни стаи на бялата дъска се изписа с едри букви 25 МАРТ ДЕН НА ТЪРПЕНИЕТО. Педагогическият съветник прикани учениците, учителите и останалите служители в училището да проявят по-голямо търпение и разбиране към поведението, проблемите и желанията на останалите. Учениците от III „А” клас с класен ръководител Павлина Митрева изработиха значки – костенурки, които закачиха на съучениците си. Учениците от IV „Б”клас с класен ръководител Станка Шелер и възпитател Айше Себахтин направиха постер с мисли и фрази за търпението. Голямото междучасие в двора на училището ученици и класни ръководители изрисуваха с телата си  едно голямо сърце понеже Търпението е най-великото качество, най-благородната черта в човешкият характер. В прогимназиален етап учениците от VI „ Б” клас с класен ръководител Яна Милушева изработиха постер за деня на търпението, надуха жълти балони понеже този цвят е цвета на търпението и посадиха цветя в двора на училището, за да докажат, че всичко хубаво расте с търпение.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини