Кметът Ресми Мурад се срещна с екипите на социалните услуги

По случай 20 март - Световен ден на Социалната работа, кметът на община Ардино Ресми  Мурад покани на работна среща в кабинета си, екипите на социалните услуги Център за обществена подкрепа (ЦОП),  Защитено жилище за хора с умствена изостаналост и Дневен център за пълнолетни лица с увреждания.

Управителят на Защитеното жилище за хора с умствена изостаналост Елван Исмаил сподели, че този ден е празник на групата професионалисти, заети в социалната дейност и свързани с подкрепата на нуждаещите се лица. „Денят е още един повод, институциите и гражданското общество да отдадат дължимото уважение на хората, които работят за опазването  живота и здравето на човека и спазване на правата им за водене на достоен живот”, заяви Елван Исмаил.

Директорът на ЦОП Светла Карамитева представи на присъстващите информация за участието си в Първата национална среща на ръководителите на социални услуги, проведена в София. Тя предаде поздравленията на г-жа Росица Димитрова - заместник-министър на труда и социалната политика и г-жа Румяна Петкова - изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане (АСП) по повод професионалния празник.

Кметът Ресми Мурад обърна внимание на спазването на изискванията за капацитета и качеството на предоставените социални услуги. „Общината ежегодно приема план за услугите, които ще се предоставят през следващата година. Имаме намерение в бъдеще да се предоставят и социалните услуги „Център за настаняване от семеен тип за възрастни хора с увреждания“ и „ Център за временно настаняване“”, заяви Ресми Мурад. Той пожела на всички социални работници на територията на общината здраве, лично щастие и всеотдайност в благородната и хуманна професия.

Екипите на социалните услуги дариха Ресми Мурад сръчно изработени сувенири.

Община Ардино предоставя 9 социални услуги и е сред водещите в областта по предоставените социални услуги. Това са  „Защитено жилище за хора с умствена изостаналост “, „Дневен център за пълнолетни лица с увреждания “, „Център за обществена подкрепа“ , „Личен асистент“, „Домашен помощник“, „Топъл обяд“ , „Ранно детско развитие“, „ Приемна грижа“ и „Клуб на пенсионера“.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини