Защо звездите имаха оранжеви брошки на тазгодишните награди "Оскар"?

Знаменитостите често използват модата, за да отправят политически послания по време на популярни събития. Церемонията по връчването на наградите "Оскар", която се проведе на 4 март 2018 г., не беше изключение.

При раздаването на "Златните глобуси" през януари много от звездите облякоха черни тоалети в знак на солидарност с кампанията Time's Up и движението #MeToo. Снощи обаче беше по-различно и преобладаваха оранжевите знаци. Те бяха в подкрепа на органицацията "Everytown for Gun Safety", която се застъпва за по-силен контрол над притежаването на оръжия в САЩ.

"Тези оранжеви значки се носят в чест на всички американци, убити или ранени поради широката употреба на огнестрелни оръжия", казаха от организацията в изявление.

Призивът за по-строг контрол на оръжията идва само седмици след като 17 ученици и преподаватели бяха убити при стрелба в гимназията "Marjory Stoneman Douglas" в Паркленд, Флорида.

Организаторите заявиха, че са избрали оранжевия цвят в памет на Хадия Пендълтън, 15-годишен ученик, който беше убит на детска площадка в Чикаго.

"Американците се нуждаят от мерки за безопасност. Такива трябва да бъдат приети незабавно, за да бъде спасен животът на десетки хора", пишат още от организацията.

Източник: avtora.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини