Вдигнаха заплатите на селски кметове в 94 кметства на общината

С решение на Общинския съвет от вчера са увеличени заплатите на всички 94 кмета в Община Кърджали. Единствено съветниците от ГЕРБ се въздържаха при гласуването, въпреки,че възнагражденията са осигурени от републиканския бюджет с благословията на правителството. Председателят на местният парламент Раиф Мустафа сподели,  че селските първенци не са получавали актуализация на заплатите си от 2012 г. и е редно възнагражденията да бъдат увеличени.

Заплатите на кметовете се определяха с решение №52 на Общинския съвет от 2012 г. Кметствата  бяха диференцирани в четири групи, в зависимост от броя на жителите в селото,регистрирани по постоянен адрес.

  Вчера местния парламент отмени решение 52. Той определи пет групи кметове, според броя на жителите.

Най-високи заплати ще вземат кметовете на бюджетните кметства. Възнагражденията им ще бъдат от 830 лв. За втора група с над 1000 жители,заплатата е 800 лева, за трета група от 701 до 1000 жители е 780 лв., за четвърта група от 201 до 700 жители е 760 лв. и за пета група до 200 жители е 660 лв.

Бе гласувано и върху месечните заплати на селските първенци за всяка прослужена година да се начисляват по 1 % от възнаграждението за месец.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини