Жители на кв.”Боровец” искат оставката на пълномощника на общината

Жители на кв.”Боровец” искат оттеглянето на пълномощника на общината Мюмюнали Ахмед от поста му. Те го упрекват в бездействие. Оплакват се, че не се грижи за дупките по улиците  и уличното осветление. Сочат, че кварталът е гъсто населен, жените вечер не смеят да се прибират по тъмно. По улиците скитат и безстопанствени кучета.

 От квартала се оплакват и от факта, че не са представени добре в общинските и държавни институции и нямат свои застъпници в тях. Безработицата е над 80 % и младите хора масово бягат в чужбина.

 Твърденията на пожелали анонимност жители на квартала са неоснователни, заяви пред Кърджали бг вести общинският съветник от ДПС Алтанай Халил. Той каза,че улиците в „Боровец” са добре осветени и изкърпени. Лично аз със съдействието на кмета Хасан Азис сме се ангажирали в това, увери народния избраник.

 Алтанай Халил сподели още, че по негова информация на пълномощника е връчено предизвестие за пенсиониране. Той изрази очакване, че постът ще бъде зает от енергичен и образован човек с авторитет в квартала.

Пълномощникът Мюмюнали Ахмед не бе открит за коментар на служебния му телефон.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ан
    Анонимен
    4 -2
    09:23, 18 фев 2018
    Те нямат нужда от застъпник, тъй като никой от тях не се застъпва за народа. Ние, пък, се страхуваме вечед да излезнем на пазара и в кв. "Боровица". Те не са образовани и не карат коли, така че на тях не им се полагат по-хубави улици от останалите. Кучетата са из целия град, но при тях нападнати няма. Така, че да си затварят устата и да кротуват. Твърде много им е позволено. Да не настане гражданска война. Общината - ще ни наддигнете! Престаравате се!
  • 2
    An
    Anonimen
    0 -3
    19:59, 18 фев 2018
    До 09.23коментара господин анонимен явно живеш някъде извън града затова нямяш хабер от положението и населениетона кв Боровец 1 вото нешто квартала няма неграмотни почти 80 %от младите учат и работят в други държави 2 Рото. Досега на пазара Неса имали нито един проблем ако вие страх Несе разкарайте в града утивайтеси в селата виесте оттам вие града превърнахте на селото .3 те имат си права както всеки втори гражданин Ане селалин затова те затварят устата да кротуват 4 то кв Боровец си плащат тока вода данаци и др оси имат хубави големи къшти законни .държавата нее сляп толкоз даим е разреши всичко незаконо . Коли на семейство регистриран по 2 коли апартаменти идр .магазини са регистрирани 40 .работилници 70.барчета 30 идр кв Боровец е 2 то по големина и най бързо развиваштия кв на кърджали.население 16 хиляди регистрирани който имам мерак да влезне да види и тогава да коментира .о.моля
    • aнономен
      0 0
      18:12, 19 фев 2018
      Слушайте, аз съм жител от кв.Боровец и четат всичко което сте коментирали,вижте скъпи мои съграждани, образовани няма в квартала среднисти да има но незнят мъжки, женски род завършват п.к.яворов и това е, започващите средно даже не могат да си завършат образованието женят се или се отказват да учат.осветление, пътната настилка хич я няма.Кучета бездомни котки все още се намира.явно някои хора по горе не си вършат работата защо. Защото е кв.боровец...да има хора имат си апартаменти,големи къщи но как... На гурбет са с години и затова (лишават се от децата си,които са тука, гледат ги родителите на жената или бащата)мое лично мнение е, че жителите на квартала също са виновни, че са неграмотни, че се отказват да учат. Защото не намират умора никъде.
  • 3
    До
    До 19.59
    1 0
    21:23, 18 фев 2018
    Уважаеми, не съм от село. Цял живот съм расъл в централна градска част. Ограмотете се първо, и тогава си позволявайте да коментирате с мен каквото и да е. Елементарни познания нямате, от името на кв. Боровец сте тръгнал да коментирате колко са просветени. Моля, Ви, скрийте се. Твърде много се изложихте. Пратете по-просветен колега.
    А уважаемите ви съседи кога последно заплатиха сметка за ел. енергия?
  • 4
    До
    До 19.59
    0 0
    21:25, 18 фев 2018
    Затова ли съседите ви ни посрещат през всяка заведение, пред всеки магазин?
Последни новини