Спешно тестват жители на кв.”Боровец” за коронавирус, четири деца се изследват заради контакти с вирусоносителка

  Спешно изследват жители на кв.”Боровец” за коронавирус, след като стана известно, че жителка на квартала е дала положителна проба и е в инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”. Сред хората ,които са имали контакт с нея са и четири деца. За първи път в област Кърджали за зараза от коронавирус ще  изследват и малолетни.Това стана  публично достояние веднага след като официално Националния оперативен щаб обяви , че в област Кърджали има четеринадесети случай на заразен с коронавирус.

 Ще припомним,че преди два дни жена от квартала потърси здравните власти. Тя се е завърнала на 3 май от Англия. Била е у дома си под карантина, но е вдигнала температура.

 Областният кризисен щаб взема бързи мерки, за да не се допусне заразата да се разпростре в квартала и града. Общо 11 са тестваните, които са имали контакт. Част от тях са пътували с вирусоносителката от София до Кърджали в микробус. Други с такси от квартала до Спешното отделение в болницата.

  Кърджали бг вести научи също, че са установени и 9 души, които са били в близост с жената в самолета на път за България. Единият от тях е от Крумовград и вече му е взета проба. Останалите ще се изследват в понеделник.

  Резултатът от пробите ще покаже какви мерки ще се вземат в квартала. Ако има няколко гнезда на зараза разпръснати из кв.”Боровец”,не е изключена възможност да се наложи строга карантина.

  Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини