Проверяват шофьори в Момчилградско, хващат нарушители в Кърджали

Бързо производство е образувано в РУ-Крумовград за управление на автомобил без шофьорска книжка. 26-годишен се движил с „БМВ“ и бил спрян за проверка снощи около 21 часа в централната част на града. Водачът не представил свидетелство за правоуправление, а при извършена справка се установило, че вече е наказван за същото нарушение с влязло в сила наказателно постановление през октомври, миналата година. Мъжът е задържан е в полицейското управление. Работата по случая продължава разследващ полицай.

С постановление на Районната прокуратура в РУ-Кърджали е образувано досъдебно производство за управление на нерегистриран мотопед. 19-годишен се движил с моторното превозно средство и бил проверен на ул.“Морава“ в областния център. Служителите на реда установили нарушението, а работата продължава разследващ полицай.

108 автомобила и 120 лица са били проверени в специализирана операция на територията на РУ-Момчилград вчера от 13,30 до 15,30 часа с цел намаляване на пътнотранспортния травматизъм, контрол на водачите за правоспособност, употреба на алкохол и наркотици, наличие на винетни стикери. За констатираните 15 нарушения са съставени 4 акта и 11 фиша по ЗдвП.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини