Рецидивист без книжка за шофиране ще "търка нара" година и 2 месеца

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Кърджали е осъден Юзай Ю., на 26 г., за управление на моторно превозно средство, без да притежава свидетелство за управление, като деянието е извършено в едногодишния срок след наказването му за същото по административен ред – престъпление по чл. 343в ал. 2 от Наказателния кодекс. Районен съд-Кърджали му е наложил наказание от една година и два месеца лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим и глоба в размер на 500 лева.

Юзай Ю. е неправоспособен водач на моторно превозно средство.

На 29 септември 2016 г. в гр. Кърджали, по бул. „Беломорски“, Юзай Ю. шофирал лек автомобил, марка  „Пежо 106“. Около 10 часа той бил спрян за проверка от полицейски служители, които установили, че той няма свидетелство за управление на автомобил. На място му е бил извършен тест за алкохол с уред „Алкотест Дрегер“, който отчел 0,95 промила в издишания въздух, за което му е съставен Акт за установяване на административно нарушение.  

До момента Юзай Ю. е бил осъждан 13 пъти, като първата му присъда е от 2006 г., а последната от месец май 2015 г., когато му е наложено наказание от една година лишаване от свобода при „строг“ режим за шофиране без свидетелство за управление. За същото деяние той е бил осъден два пъти през 2009 г. Повечето от другите присъди на Юзай Ю. са за кражби.  Той е бил наказван и по административен ред за управление на автомобил без книжка.

Присъдата на Юзай Ю. е влязла в сила и подлежи на изпълнение.   

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини