10-метрова еко-елха грейна в "Славейков"

1330 лева връчиха славейковци на Петя Костова 

В четвъртък вечерта по традиция учениците на СУ "Петко Рачов Славейков" проведоха своето вълнуващо тържество за запалване на светлините на коледната елха. От няколко години славейковци "пощадяват" иглолистните гори и правят красива еко-елха, висока 10 метра. Пред главния вход на училището на свечеряване водещите Жанета и Фуат от 9 клас артистично откриха тържеството, в което се изявиха музикалните таланти от начален етап на обучение с ръководител г-жа Мария Загорова и изпълниха песните "Дядо Коледа", "Звънко пей" и "Над смълчаните полета". 
След тях водещите представиха първия гост за вечерта - Петя Костова, бивш възпитаник на училището, която се бори със сериозно заболяване и в чиято подкрепа малките и големите ученици организират благотворителни базари всеки ден през последните две седмици. Тържеството за елхата бе добър повод директорът Милко Багдасаров да връчи на Петя сумата от 1330 лева, която е събрана дотук, а инициативите продължават. Петя Костова сподели пред славейковци, че училището се е променило изключително много в положителна посока в сравнение с времето, в което тя е била ученичка там. 
Следващите гости бяха Снежанка и Дядо Коледа. Снежанка разказа коя е всъщност и откъде идва, като обясни, че е чисто съвпадение името й с приказната Снежанка на Шарл Перо. Дядо Коледа пък похвали славейковци за благотворителността, за чудесните прояви през годината и за това, че са послушни деца. Награди ги с бонбони с късмети, пак по традиция на този ден. 
Малкият Милко Багдасаров и едноименният му дядо стартираха заедно с всички ученици обратно броене от 10 до 1 и елхата грейна, а с това започна и впечатляваща заря. 
Снимки с Дядо Коледа и подаръчета за най-малките му почитатели ознаменуваха края на вечерта. 

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини