СДС в Кърджали със свобода за коалиране за местните избори, оглеждат се за кмет

    Ръководството на СДС ще даде свобода за коалиране по места на своите структури на общинските избори. СДС се е представяло най-силно на местните избори, независимо от формираните коалиции на национално ниво. И сега от първостепенно значение за СДС е представянето на общинските избори. Това заяви в Кърджали председателят на партията Божидар Лукарски.

      СДС е единствената политическа сила печелила кметския стол в Кърджали в годините на прехода , освен ДПС. Това се дължи на водената от нас политика от германски тип. Ще подкрепим кандидат, който истински работи. СДС не е правило коалиция с ДПС, а даде подкрепата си за Хасан Азис, защото изпълни поставени му от нас условия,след като надскочихме етническите конфликти. Кметът работи за довършването на Маказа, както и за станция за чистотата на въздука. Това подчерта общинският председател на СДС в Кърджали Дора Христова. Тя посочи именно СДС е заложило първо в плана за развитие на региона и града Околовръстния път, Водното огледало и ГКПП „Маказа-Нимфея”. В момента наблюдаваме отношението на парламентарно представените партии към Кърджали и кърджалийци, за да видим кой заслужава подкрепата ни, подчерта Дора Христова.

    Вижданията им се споделят от 72 делегати на състоялото се край Кърджали заседание на Изпълнителния съвет на партията и семинар посветен на европредседателството. Идеята за изнесени заседания е на Дора Христова, като първото се провежда край Кърджали. Целта е да се напипа пулса в регионите и да се откликне на очакванията на хората.

      СДС все още е част от Реформаторския блок. Ние сме за коалиция на идейна основа на десните партии, а не на някакви лични симпатии, категорични бяха Лукарски и Христова.

    Божидар Лукарски предрече предсрочни парламентарни избори. Според него това ще стане заради разнобоя в управляващата коалиция, раждащ непрекъснато скандали. Поне за периода на европредседателството ни е нужна стабилност, категоричен бе лидерът на СДС.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини