7 °C

СДС: ГЕРБ и ДПС в Кърджали са си самодостатъчни, пазят статуквото

Преди 20 години СДС – Кърджали предложи на хората нов модел на управление. Дали е бил успешен или не – времето е най-големият съдник, а не само избирателите. Така че, историята ще оценява оня пробив.

Едно е важно обаче – управлението без алтернатива на повече от 10 години доказва, че липсата на реална конкуренция е вредна както за местната , така и за държавната власт. Не защото ще чуем думи като „забравили се“, „неможещи“, „отчуждени от житейските проблеми“, а защото моженето да покажеш ново развитие е изчерпано. Това пак важи и за местната, и за централната власт. Отдавна в СДС говорим за мандатност, отдавна говорим за обучена изборна администрация, за да не бъдат опорочавани изборите и избирателите да са сигурни, че гласът им няма да бъде „затрит“.

Местните избори на практика са легално купени от избирателните комисии. Колкото повече участници имаш там, толкова гласове с държавна пара ще спечелиш. Като умножиш по 4 – членовете на семейството- ето ти легално купуване на гласове. Ако членовете на СИК бъдат професионални,както е в повечето страни, първо те няма да фалшифицират изборите. Второ: обучените хора не биха допускали грешки. Факт е ,че през последните избори протоколите бяха неграмотно попълнени и с много грешки. Нека само припомним, че над 2000 бюлетини за местните избори бяха невалидви.

Запитайте се защо и ГЕРБ и ДПС са си самодостатъчни. Нито едните включват повече представители на независими граждани, нито - другите. Защото им трябва обединен враг и партийна битка. Това обаче не е формула за участие на гражданите в местното самоуправление. Това е формула на запазване на статукво. А политическата конфронтация спира потока на парите и от частни, и от държавни инвеститори, защото бизнесът не инвестира с охота там, където няма сигурност.

СДС – Кърджали иска тези избори да НЕ са нито етнически, нито политически. Местната власт трябва да изразява силната гражданска позиция и решава ежедневни проблеми. Някой да си спомня за последните 4 години от политическата „активност“ в общинския съвет да е решен въпрос ?! Не! Защото партиите забравиха, че са пратени от избирателите, а политическото театро вече 10 години се играе от един победител – най-много едни и същи – бити – М.Багдасаров, областен управител, Радо Милев… Да не говорим, че някои кандидати за кмет нямат нито едно изказване в местния парламент. На обикновен политически език това означава – всички се познават, всички си имат алъш-вериша, самодостатъчни сме си – я, пак ни изберете!

Не гласувайте и този път за вечните играчи! Изберете професионалист, твърда ръка, нестандартен лидер, такъв, който ще разбърка договорките в местния парламент и ще започне не само да пита, но и да дава решения.Защото местната власт е властта на избирателя!!! Изводът: Никой не иска реално да промени статуквото!!!

Какво ще получи кърджалийския избирател – безалтернативност; уж „титаничен“ етнически сблъсък, а в реалност общински спектакли; незачитане на гласовете тук-там и безпощаден цинизъм. Топката се тупа НЕ, за да се избере нов кмет, а за да може по –големите партии да вкарат повече съветници, подредени от политическите лидери.

И така преди повече от 20 години СДС – Кърджали предложи друг модел и успя. Предложи го като една година преди това обединяваше в една малка зала – българи, турци, помаци, различни религиозни общности, различни симпатизанти и червени и сини и оранжеви и лилави с една цел – МЕСТНАТА ВЛАСТ ИЗИСКВА ПО-ШИРОКО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО! А работата в местния парламент не бе платена, защото идеята е , че влизаш, за да работиш „ на ползу роду“, а не за да получаваш една заплата.

12 години след малката победа на СДС – хората в селата и града са все по – разделени /дори вътре в партиите/, все по-бедни и все по-лъгани. Оказва се – не искаме промяна

Защото, ако искаше промяна ГЕРБ щеше да обедини както някога всички за победа, а не да разчита на бройката членове на СИК и на държавни служители.

Защото, ако ДПС беше готово за промяна общинската администрация щеше да е по-различна и професионалистите повече, за да е светъл и чист градът.

Защото, малките партии в дясно нямаше да търсят помежду си врага, за да се класират един-двама на заплата в местния парламент.

Защото спечелилият, както някога Р.Димитров, щеше да знае, че може да си иде безславно през следващия мандат, ако градът е мръсен, парковете- разбити, улиците- с дупки / и държавни и общински/, построеното с народна пара- калпаво, инвестициите в общината като държавен и общински принос – ударили дъното!

Е , искате ли, хора по селата и града, промяна!!! Май така ни е по-тихо и спокойно – едни и същи на всеки километър, чак до края на света!Спете спокойно! Кметът е ясен. Съветниците – също. Ние всички пак сме недоволни,… вкъщи пред салата и ракията.

А ако не се страхувате и наистина Ви е омръзнало да Ви лъжат – не гласувайте с купени гласове, не робувайте на стари схеми, не създавайте образа на верския враг, пренаредете партийните листи. Изберете този, който иска не да „рестартира“/ което означава отново да възпроизведе същия модел/, а този, които ще промени спокойствието на вечните играчи!

Изберете човек доказан в професията си, с управленчески опит, със здрава ръка и „болен“ за бъдещето на града и децата ни. Такъв, чийто родители са родени тук, чийто роднини са в грозния гробищен парк на Кърджали, чийто деца, където и да ходят – се завръщат все още за съвет при нас.

Общинско ръководство на СДС-Кърджали

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ис
  Истински седесари
  2 0
  14:24, 18 сеп 2019
  И това го казва жена на хранилка при ДПС и коалиционен партньор на ГЕРБ. Как му казват на това. Шизофрения?

Хороскоп за 20.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделяйте притесненията си и търсете мнението на специалисти, така ще ви бъде по-лесно да намерите решението, което търсите, ще ви спести време и ще съберете повече опит. Отегчението ви от някого или нещо ще отстъпи място на приятна изненада. Идеите и предложенията ви ще се оценят и ще получите подкрепата, от която се нуждаете.
20 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С творчески импулс ще търсите нови пътища за развитие на уменията си. Възможно е да срещнете известно подозрение или безразличие към работата си, но продължете да работите. Сигурно е, че ще бъдете обградени с вниманието и любовта на човека, който ви разбира и споделя интересите ви.
20 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
20 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Промените ще навлязат по-осезателно в живота ви, но за добро. Целите, които си поставяте подхранват духа ви и дават сили да се справите с предизвикателствата по пътя. Наясно сте, че трудности ще има, но и кой може да ви възпре. Придобивка за дома или лично за вас ще подобри настроението ви.
20 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате искреното желание да доведете до край започнато начинание, но независещи от вас пречки ви спъват. Разумно бихте постъпили, ако за момента заемете изчаквателна позиция и не насилвате нещата. Във ваш интерес е да се приготвите за нова атака, а не да мислите за поражение. Имате подкрепата на любимите си хора, по-добре ще е ако се вслушвате в техните съвети.
20 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Интересни събития, които няма да ви оставят да скучаете. Идеите ви за бъдещото развитие на фирмата, в която работите са напълно осъществими и биха затвърдили позициите и на пазара. Авторитета ви също нараства и претенциите ви за по-високо възнаграждение биха били напълно основателни.
20 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
20 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нуждаете се от време за да осмислите положението. Стремежът ви към ценен и желан от вас човек скоро ще бъде задоволен. Ще се справите с бариерите, които съществуват пред вас и по отношение на намеренията ви. Самотата не е добър спътник и не се изолирайте сами. По-лесно ще ви бъде, ако до себе си имате човек, на чието рамо да се опрете.
20 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В работата си днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена към служебните ангажименти и вечерта основателно може да се поздравите за свършеното. Отношението на любимия човек ще направи удовлетворението ви пълно.
20 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Мнозина от вас ще посветят деня си на професионални ангажименти, които могат да улеснят работата ви за в бъдеще. Естествено не пренебрегвайте желанията на най-близките си хора и се постарайте да им доставите удоволствие. Ще останете доволни от отношението им и едва ли ще съжалявате за избора си.
20 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Наясно сте точно какво трябва да свършите днес и едва ли нещо ще е в състояние да ви попречи. Имате достатъчно търпение и бавно и методично ще осъществявате целите си. Благодарение на което успехът няма да ви подмине, а нещо повече. Очаквайте скорошно стабилизиране на финансовото състояние, което ще ви даде основа за размисъл за подходящо капиталовложение.
20 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес настроенията ви се променят доста лесно, затова се постарайте да си осигурите по-голяма емоционална стабилност, която много ще ви помогне в работата ви. Този ден ще ви предложи немалко изненади, на които трябва да издържите.
20 фев 2020
Последни новини