15 °C

СДС: ГЕРБ и ДПС в Кърджали са си самодостатъчни, пазят статуквото

Преди 20 години СДС – Кърджали предложи на хората нов модел на управление. Дали е бил успешен или не – времето е най-големият съдник, а не само избирателите. Така че, историята ще оценява оня пробив.

Едно е важно обаче – управлението без алтернатива на повече от 10 години доказва, че липсата на реална конкуренция е вредна както за местната , така и за държавната власт. Не защото ще чуем думи като „забравили се“, „неможещи“, „отчуждени от житейските проблеми“, а защото моженето да покажеш ново развитие е изчерпано. Това пак важи и за местната, и за централната власт. Отдавна в СДС говорим за мандатност, отдавна говорим за обучена изборна администрация, за да не бъдат опорочавани изборите и избирателите да са сигурни, че гласът им няма да бъде „затрит“.

Местните избори на практика са легално купени от избирателните комисии. Колкото повече участници имаш там, толкова гласове с държавна пара ще спечелиш. Като умножиш по 4 – членовете на семейството- ето ти легално купуване на гласове. Ако членовете на СИК бъдат професионални,както е в повечето страни, първо те няма да фалшифицират изборите. Второ: обучените хора не биха допускали грешки. Факт е ,че през последните избори протоколите бяха неграмотно попълнени и с много грешки. Нека само припомним, че над 2000 бюлетини за местните избори бяха невалидви.

Запитайте се защо и ГЕРБ и ДПС са си самодостатъчни. Нито едните включват повече представители на независими граждани, нито - другите. Защото им трябва обединен враг и партийна битка. Това обаче не е формула за участие на гражданите в местното самоуправление. Това е формула на запазване на статукво. А политическата конфронтация спира потока на парите и от частни, и от държавни инвеститори, защото бизнесът не инвестира с охота там, където няма сигурност.

СДС – Кърджали иска тези избори да НЕ са нито етнически, нито политически. Местната власт трябва да изразява силната гражданска позиция и решава ежедневни проблеми. Някой да си спомня за последните 4 години от политическата „активност“ в общинския съвет да е решен въпрос ?! Не! Защото партиите забравиха, че са пратени от избирателите, а политическото театро вече 10 години се играе от един победител – най-много едни и същи – бити – М.Багдасаров, областен управител, Радо Милев… Да не говорим, че някои кандидати за кмет нямат нито едно изказване в местния парламент. На обикновен политически език това означава – всички се познават, всички си имат алъш-вериша, самодостатъчни сме си – я, пак ни изберете!

Не гласувайте и този път за вечните играчи! Изберете професионалист, твърда ръка, нестандартен лидер, такъв, който ще разбърка договорките в местния парламент и ще започне не само да пита, но и да дава решения.Защото местната власт е властта на избирателя!!! Изводът: Никой не иска реално да промени статуквото!!!

Какво ще получи кърджалийския избирател – безалтернативност; уж „титаничен“ етнически сблъсък, а в реалност общински спектакли; незачитане на гласовете тук-там и безпощаден цинизъм. Топката се тупа НЕ, за да се избере нов кмет, а за да може по –големите партии да вкарат повече съветници, подредени от политическите лидери.

И така преди повече от 20 години СДС – Кърджали предложи друг модел и успя. Предложи го като една година преди това обединяваше в една малка зала – българи, турци, помаци, различни религиозни общности, различни симпатизанти и червени и сини и оранжеви и лилави с една цел – МЕСТНАТА ВЛАСТ ИЗИСКВА ПО-ШИРОКО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО! А работата в местния парламент не бе платена, защото идеята е , че влизаш, за да работиш „ на ползу роду“, а не за да получаваш една заплата.

12 години след малката победа на СДС – хората в селата и града са все по – разделени /дори вътре в партиите/, все по-бедни и все по-лъгани. Оказва се – не искаме промяна

Защото, ако искаше промяна ГЕРБ щеше да обедини както някога всички за победа, а не да разчита на бройката членове на СИК и на държавни служители.

Защото, ако ДПС беше готово за промяна общинската администрация щеше да е по-различна и професионалистите повече, за да е светъл и чист градът.

Защото, малките партии в дясно нямаше да търсят помежду си врага, за да се класират един-двама на заплата в местния парламент.

Защото спечелилият, както някога Р.Димитров, щеше да знае, че може да си иде безславно през следващия мандат, ако градът е мръсен, парковете- разбити, улиците- с дупки / и държавни и общински/, построеното с народна пара- калпаво, инвестициите в общината като държавен и общински принос – ударили дъното!

Е , искате ли, хора по селата и града, промяна!!! Май така ни е по-тихо и спокойно – едни и същи на всеки километър, чак до края на света!Спете спокойно! Кметът е ясен. Съветниците – също. Ние всички пак сме недоволни,… вкъщи пред салата и ракията.

А ако не се страхувате и наистина Ви е омръзнало да Ви лъжат – не гласувайте с купени гласове, не робувайте на стари схеми, не създавайте образа на верския враг, пренаредете партийните листи. Изберете този, който иска не да „рестартира“/ което означава отново да възпроизведе същия модел/, а този, които ще промени спокойствието на вечните играчи!

Изберете човек доказан в професията си, с управленчески опит, със здрава ръка и „болен“ за бъдещето на града и децата ни. Такъв, чийто родители са родени тук, чийто роднини са в грозния гробищен парк на Кърджали, чийто деца, където и да ходят – се завръщат все още за съвет при нас.

Общинско ръководство на СДС-Кърджали

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ис
  Истински седесари
  2 0
  14:24, 18 сеп 2019
  И това го казва жена на хранилка при ДПС и коалиционен партньор на ГЕРБ. Как му казват на това. Шизофрения?

Хороскоп за 22.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Сериозните занимания ще ви донесат полезни за бъдещето дивиденти, за това не отхвърляйте никакви предложения, но преди да се захванете с тях прецизирайте даденостите. На много от вас професионалните изяви ще помогнат на кариерата им, но преди това добре се подгответе. Пътуванията ще са успешни.
22 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Твърде енергични сте днес и затова се чудите с какво най-напред да се захванете. Старайте се да не вършите неща, които не са конкретно свързани с работата ви. Моментът не е особено подходящ за разрастване на дейността ви. Възможно е да ви се наложи да пътувате. Не ставайте язвителни, ако събеседникът ви не влезне в тона ви.
22 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Прекалено емоционални сте днес, но не позволявайте на чувствата да пречат на работата ви. Помислете добре върху възможностите си за успех и в случай, че те са минимални, променете тактиката. Бъдете по - оптимистично настроени, защото това, което идва ще ви носи много радост и позитивно развитие.
22 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Ще се запознаете с нова информация, която ще внесе повече яснота в работата ви. Отговорно ще вземате решенията си и така ще ги реализирате. Периодът е подходящ както за самостоятелни изяви, така и за екипна работа. Ще получите повече, отколкото сте очаквали, което си е повод за празненство.
22 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Договореностите ви ще бъдат издържани и в защита на интересите ви, ако се осланя на уменията си да убеждавате и тактично насочвате разговора в изгодна за вас посока. Ще постигнете напредък, не показвайте колебание. Пътуване в чужбина ще ви ангажира с организацията по него, но ще ви достави удоволствие и нови познанства.
22 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
С творчески подход ще пристъпите към новите си задължения, опитвайки се да ги приведете към познатите вече неща. Не действайте едностранчиво, търсете мнението на хората около вас и ги направете съпричастни на работата си. Ще задълбочите връзката си с някой, който силно ви привлича.
22 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Повечето от вас ще посветят времето си на своите делови и бизнес-задачи. Заетостта ще изостри нервите ви, за това бъдете внимателни в общуването си. Понякога една дума казана не на място може да развали договорени вече неща. В любовната сфера ви очакват внимание, обич и новости.
22 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С енергия и добри намерения ще започнете седмицата. От сутринта ще се заемете с онези въпроси, в които сте срещали затруднения. Близостта на човек, когото харесвате ще ви прави по-уверени и сигурни в работата ви. Това се забелязва, но нищо лошо, щом ви въздейства позитивно на мислите и повишава активността ви в добра посока. Приятелски жест на внимание ще ви зарадва.
22 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще положите усилия да убедите някого в правотата на доводите си в името на по-добрите резултати. В тази връзка ще правите и промени в организацията, както и ще търсите нови възможности за изяви. Активността ви е видима дори за онези, които с безразличие ще намигнат и отминат.
22 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Избягвайте да обсъждате личните си дела с професионалните си партньори. Това би ви изложило на риск, давайки им възможност да надникнат в личния ви свят. Влагайки повече фантазия и прилагайки способностите си ще впечатлявате с усета си към хармонията и ще се радвате на постигнатото от вас.
22 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще продължите да работите върху задачите си, като наред с това ще търсите нови форми за изява на способностите си. Запознанства и приятелски сбирки ще разнообразят следобеда и вечерта ви. Романтичната ви връзка с човек от друга среда ще приключи без особени емоции.
22 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Ще вземате делови решения, налагащи се от работата ви. Промените в плановете ви ще ви донесат повече отговорности и това няма много да ви се понрави. Разпределете част от задачите си върху другите участници в консумацията на благата. Намерете начини да се разтоварите от напрежението, развлеченията са позволени.
22 окт 2019
Последни новини