СДС в Кърджали:Управляващите сплашват медиите

Дора Христова

  Министър Цветанов трябва бързо да си ходи. Атентатът срещу вестник „Галерия” показва пълното му безхаберие като вицепремиер и шеф на вътрешното ведомство. Той отново се опитва да ни залъгва с псевдоистини, скалъпвайки версии за криминални мотиви за взрива. Това заяви за Кърджали бг вести общинския лидер на СДС в Кърджали Дора Христова. Според нея икономически кръгове, обвързани с управлението на ГЕРБ са в основата на атентата и те много бързо биха могли да бъдат разкрити. Мотивите са политически. Всички знаят, че „Галерия” е единствената медия в страната, която открито критикува управлението на Бойко Борисов. Седмичникът се превърна в изразител на свободното слово. Този взрив е насочен срещу гарантирани от конституцията граждански свободи. Явно путинизацията на България е в ход, каза още Дора Христова.

Според нея е правилна позицията на СДС и Синята коалиция, които искат оставката на Цветан Цветанов. Самия Борисов призна, че разкриването на атентата ще бъде тест за вътрешния министър. Тезата на Цветанов, че се е преборил успешно със сенчестите групировки  се спука като сапунен мехур, подчертава синята лидерка.

 Управляващите правят опит да запушат устата на медиите , да ги сплашат.Това става в навечерието на изборите. Всяко посегателство срещу журналисти, особено в страна където липсва гражданско общество като нашата е опасно. Такъв силен удар по българската демокрация не е имало скоро, каза Христова.

Тя заяви,че има информация за купуване на медии и политически натиск върху независими издания в Кърджали. Журналисти са заплашвани заради желанието си да отразяват обективно действия на управляващите, твърди Христова.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини