10-годишната СиделяМутлу от Ардино е шампионка на Националния турнир „Млад Олимпиец

Младите тенисисти и тенисистки на СКТМ „Юнак 2005“ от Ардино се представиха отлично в първия етап на Националния турнир „Млад Олимпиец“ – Южна България за деца до 12 години в Момчилград.

При момичетата талантливата 10-годишна тенисистка СиделяМутлуспечели безапелационно турнира. Във финалната среща тя победи Мартина Василева от „Металик“ (Перник) с 3: 0. На трето място се класира Калина Тепавичарова

от София.

При момчетата Стивън Адев успя да извоюва бронзовото отличие. В спор за третото място той победи с 3: 0 представителя на Бургас. Стефан Димитров от Дупница спечели първото място при момчетата.

Румен Сурчевсъщо се представи добре и придоби право да участва във втория финален етап на Националния турнир „Млад Олимпиец“.

„Този път СиделяМутлу донесе златото за Ардино. Получи се доста добър турнир. Радвам се, че за втора поредна година именно наш състезател успя да стане шампион на Южна България. Доволен съм от представянето на всички състезатели – Беррин Хайрула, Даниела Сурчева, СечилФейзулова и Арда Джебеджи. Сигурен съм, че след няколко години ще се радваме и на техни успехи“, сподели треньорът на СКТМ „Юнак 2005“ Бейхан Емин.

В надпреварата се включиха над 100 състезатели от 12 клуба. Кметът на община Момчилград Сунай Хасан, генералният секретар на БФТМ Михаил Фролошки и почетният гражданин на Момчилград и известен треньор Хасан Ходжавръчиха наградите за победителите – купи и медали.

Най-добрите 14 от Южна България ще участват във втория финален етап, който ще се проведе във Варна.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини