Пожарната с областно състезание на младежките противопожарни отряди "Млад огнеборец"

Областното състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ и областният етап от конкурса „С очите си видях бедата“, организирани от РДПБЗН-Кърджали, предстоят на 19 май. От 10,30 часа в Обединения детски комплекс в Кърджали ще се състои официалната церемония по награждаването на 22 рисунки, класирани в областния етап след подбор, извършен от жури от преподаватели по изобразително изкуство. Конкурсът обичайно се радва на голям интерес от учениците, които са разпределени в три възрастови групи /от 6 г. до 18 г./ и в три категории /в зависимост от вида образователна институция/. В общинския етап тази година бяха представени 595 рисунки, а до областния достигнаха 122 творби. Целта на конкурса е да се пресъздадат със средствата на изобразителното изкуство познанията на децата за бедствията в световен мащаб, способите за защита и самозащита и действията на Единната спасителна система.

         Партньори на РДПБЗН-Кърджали в организирането на конкурса  „С очите си видях бедата“ са Регионалното управление на образованието и ОДК-Кърджали.  За периода от 17 май до 25 май 2023 г. в ОДК-Кърджали е организирана изложба на рисунките. Наградените творби ще участват в националния етап на конкурса.               

На 19.05.2023 г. от 9,45 часа на стадион „Арена Арда“ в Кърджали ще се проведе областното състезание с младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”.

         Състезанието ще премине в две спортни дисциплини „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „400 метра щафетно бягане с препятствия”.

Участие ще вземат 6 отбора, които са победители в районните състезания, проведени по Районните пожарни служби – Кърджали, Джебел, Крумовград, Подкова, Ардино и Джебел.

Програмата на състезанието е:

9,30 ч. Техническа конференция

9,45 ч. Откриване на състезанието на стадион „Арена Арда“ в Кърджали.

10 – 11 ч. Бойно разгръщане на състезателна пътека.

11 – 12 ч. 400 метра щафетно бягане с препятствия.

12,30 ч. Награждаване и закриване на състезанието.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини