Безценен съвет от жената, която свали 55 килограма

През по-голямата част от живота си 23-годишната Мария Одугба от Флорида страдала от наднормено тегло. Когато започнала да се занимава с йога, не мислела, че ще се впише в стереотипа "слаби хора правят невероятни неща с тялото си". Била доста скептична, че нейното ще постигне нещо с асаните. Но се почувствала чудесно, когато тялото ѝ започнало да изпълнява позите. Занимава се от три години и вече е начинаещ йога инструктор. За това време тялото ѝ решило да свали доста килограми - от 186 в началото, сега е 131 килограма. Мария не очаквала да отслабне с йога, защото страда от поликистозен овариален синдром и тиреоидит Хашимото.  

Мария пише, че никога няма да забрави откъде е тръгнала и е благодарна, че стъгнала до тук с йогата и здравословното хранене. За него, впрочем е написала книга, а подготвя книга и за йогата.

"Наследствеността, атлетичната основа, физическата активност и дори храненето могат да играят роля за гъвкавостта. Най-добрият ми съвет за всеки, който иска да стане гъвкав, е да започне и да работи за нея. Няма кратък път към гъвкавосттта. Трябва да се разтягате и да работите в нея всеки ден ... дори, когато не искате. Аз лично вярвам, че е възможно всеки да постигне известно ниво на гъвкавост, ако работи по нея. Така че, разтягайте! Упражявайте се! Не се отказвайте! Ще се провалете... много пъти, но ако продължите да се опитвате, в крайна сметка един ден ще успеете."

Мария учи магистратура по Физиология на упражненията. Има бакалавърска степен по Спортно-тренировъчна наука.

"Толкова много години учене, и никой не ни казва как да обичаме себе си"

Когато не е във фитнеса, Мария прекарва много време със семейството и приятелите си. Почти всеки ден прекарва някакво време във вода - на басейн, плаж, извори. Опитва се да живее живота си колкото е възможно по-интензивно. Казва, че е прекарала много време да се притеснява какво ще се случи, че е забравила да живее в момента и да се наслаждава на това, което се случва. Казва ... никога повече.

Посмотреть изображение в Твиттере

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини