"No Line on the Horizon" на U2 претендент за албум на годината

Ирландската група Ю Ту пуска в продажба 12-я си студиен албум в понеделник и макар и отзивите за него да са блестящи, критиците изтъкват, че двойната роля на Боно като рок звезда и активист се отразява на музиката им, предаде Ройтерс.

"No Line on the Horizon" се очаква като един от най-значимите албуми на 2009 г. Той ще бъде наблюдаван непрекъснато от специалистите с надежда да бъде обърната тенденцията за спад на продажбите.

Никой не си мисли, че Ю Ту могат сами да спасят музикалната индустрия, както и никой не вярва че Боно сам може да намали бедността по света.

Очакванията към първия албум на ирландската група от четири години обаче са големи. Макар и още да не е излязъл в продажба "No Line on the Horizon" вече се смята за претендент за албум на годината.

Определят го като най-експерименталния албум на Ю Ту от 1991 г. и вероятно най-добрия оттогава.

"Всичко се състои в това, че той е най-добрият албум на Ю Ту след "Achtung Baby" - пише с. "Q" в края на хвалебствена статия която му даде оценка пет звезди. Сп. "Ролинг стоун" също му даде пет звезди, а сп. "Моджо" - четири.

От предишния албум на Ю Ту "How to Dismantle an Atomic Bomb" са продадени 9 милиона броя по света.

В петък Ю Ту трескаво рекламираха "No Line on the Horizon" с радио интервюта и мини концерт на покрива на централата на Би Би Си в Лондон.

Те изсвириха "Get on your Boots" и "Magnificent" от новия албум и, естествено, "Vertigo". Боно обяви, че групата предвижда турне през лятото, като цените на част от билетите ще бъдат намалени заради кризата.

Албумът "No Line on the Horizon" е записан в Мароко, Дъблин, Лондон и Ню Йорк. Песните са на познатите теми любов, война, надежда и, може би повече от друг път, какво е да си Боно.

Солистът на Ю Ту отдавна има двойна кариера на рок звезда и известен активист, който не оставя на мира световни лидери и бизнесмени с идеи за борба срещу всякакви проблеми - от СПИН до бедността.

Някои хора мислят, че неговият активизъм вече нарушава хармонията, отблъсква някои фенове и дава тон на всичко, което прави Ю Ту.

"Става трудно да слушаме музиката на Ю Ту без да я филтрираме през чувствата си за другия Боно, този рязък, праведен вихър от идеализъм, дневен ред и его" - пише Дж. Фрийдъм дю Лак в сп. "Вашингтон пост".

Той все пак признава, че "No Line on the Horizon" е великолепен. Пийт Рафидис от "Таймс" си позволява да пише: "Следващия път Боно може да използва дипломатическите си умения в полза на групата си".

Певецът осъзнава, че го критикуват и сам е казвал, че колегите му от групата се дразнят от обществените му кампании.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини