В Електрониката се състезаваха по български език и литература

Изображение 1 от 5

    С демонстрация на придобитите знания и умения учениците от ПГЕЕ „Капитан Петко войвода“, участващи в дейността „Българският – лесен и интересен“, приключиха работата си за тази учебна година.

    Групата е сформирана по проект  BG05M20P001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“, финансиран от Оперативна програма „ Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове. В нея участват 10 ученици от 11 клас, с ръководител г-жа Юлия Ковачева.

    Целта и е усъвършенстване знанията и уменията и преодоляване на образователните дефицити по български език и литература  и подготовка за държавните зрелостни изпити.

    На открито занимание вчера учениците от групата показаха знанията и уменията си. Те демонстрираха познаването на изучаваните в 11 клас автори и произведения и уменията си да боравят с фразеологични словосъчетания. Последната част от занятието беше решаване на тест по български език.

    Проявата беше организирана  под формата на състезание, в което учениците бяха разделени на две групи. Победител не беше излъчен, защото и двете групи се справиха еднакво добре и бързо със поставените им задачи. Въпреки това тримата най-изявани ученици получиха грамоти от директора на ПГЕЕ.

    Момчетата отчетоха ползите от участието си в работата на групата и заявиха желанието си през следващата година да се включат в тази или подобна дейност.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини