Виртуален конферентен час за ученици от Електрониката, част от австрийския им стаж

Изображение 1 от 3

    На 3-ти юли 20 ученици от ПГЕЕ „Капитан Петко войвода“ ще заминат за гр. Волфсберг, Австрия, където ще проведат триседмичен производствен стаж. Практиката е част от проект №2016-1-BG01-KA102-022977 “Европейско сътрудничество за качествено професионално развитие“ по програма „Еразъм+“, КД1 „Образователна мобилност за граждани“, сектор „Професионално образование и обучение“. Тематиката и е насочена към придобиване на нови знания и умения в областта на автомобилната техника, компютърната диагностика на автомобилите и програмирането.

    Момчетата започнаха своето обучение още преди заминаването си. Чрез конферентна връзка беше проведен първият час от обучението им. Той бе воден от директора на австрийското училище, който ще бъде ментор на нашите ученици по време на престоя им в чужбина.

    По време на обучението присъстваше и директорът на ПГЕЕ – госпожа Тюркеджиева.

    Воеводите направиха виртуална разходка в австрийското училище, запознаха се със свои връстници, с които ще се обучават само след две седмици. Господин Айхолцер разясни програмата на практиката и представи работните места на бъдещите стажанти, мястото на настаняване и проведе предварителен технически инструктаж.Той пожела на българските ученици успешно приключване на учебната година и изрази задоволството си от първата му среща с тях. Бъдещите стажанти получиха и своите първи задачи, които ще трябва да подготвят преди заминаването си.

    Особено интересно за учениците беше да наблюдават обучението на своите връстници от Австрия в реално време.

    След приключването на виртуалния час директорите на двете училища обсъдиха последните детайли за провеждането на практиката на нашите ученици.

    Всички с нетърпение очакват следващата среща, която ще е на австрийска земя.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини