Нанков: Северна България - приоритет за пътищата

Длъжници сме на Северна България и в този мандат ще реализираме важни инфраструктурни проекти, най-вече автомагистрала "Хемус".

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на днешната церемония за първа копка на ремонта на пътя Търговище - Разград в близост до село Трапище, предаде БТА.

На събитието присъстваха председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов, областните управители на Разград и Търговище Гюнай Хюсмен и Митко Стайков, кметовете на общините Разград и Търговище д-р Валентин Василев и д-р Дарин Димитров, народният представител Десислава Атанасова и др.

Министър Нанков подчерта, че процедурата за строителството на 16.3 км от автомагистрала "Хемус" - участъкът от пътен възел "Белокопитово" до пътен възел "Буховци" в посока Търговище е на етап класиране на участниците. 

По думите му преди дни са отворени ценовите оферти, като се очаква скоро комисията да излезе с решение.

За другия участък - на близо 10 км от автомагистрала "Хемус" - между Ябланица и Боаза вече сме пред сключване на договор, допълни министър Нанков. 

Той съобщи още, че се планира с постановление на правителството да се осигурят средства за ремонта на пътя Разград - Кубрат и Кубрат - Тутракан. От понеделник започва и ремонт на участъка в най-тежко състояние на пътя от Лозница до връзката с пътя Русе-Варна.

Николай Нанков пожела успех на строителите, ангажирани с рехабилитацията на близо 21 км второкласен път Търговище - Разград и да изпълняват качествено и в срок дейностите. 

Той подчерта, че ремонтът на пътя се финансира от Оперативна програма "Региони в растеж". Стойността на инвестицията е над 15 млн. лв., а срокът на приключване на строителните дейности е 15 месеца. 

Коментари в сайта

Последни новини