Поредната порция републикански шампиони за „Славейков“

Изображение 1 от 5

    Учениците от СУ „Петко Рачов Славейков“ с тържествена церемония посрещнаха новите републикански шампиони.  Със силни думи на признателност за положения труд и изтощителните тренировки, довели до този успех, както и разноцветни конфети, славейковци отпразнуваха високите постижения на още два от своите звездни отбори.

    След най-големите волейболисти 11-12 клас, окичили се наскоро със златните медали, следовниците им от по-малката възрастова група 8-10 клас юноши също пристигат в родното училище с купа и републиканска титла от Ученическите игри за учебната 2016-2017 г. На финалите в гр. Суворово възпитаниците на треньора Павел Митев победиха безапелационно всичките си противници, включително отбора на 51СУ „Елисавета Багряна“ – София с включени в състава именити състезатели, а на финала се наложиха с най-убедителното 3:0 на тима на СУ „Симеон Велики“ -  Пловдив, в който играят 7 национални състезатели и ядрото на „Виктория Волей“. Всичко се случи пред погледа на директора Милко Багдасаров. Гордост за Кърджали е обявяването на Петър Петров от нашия отбор за МVP /най-добър състезател/ на първенството – титла, към която се стреми всеки играч в отборен спорт. Капитанът на отбора Симеон Топузлиев /и двамата с Петър са национали/ игра контузен, но въпреки това допринесе изключително много за победата на отбора. Останалите юноши в състава са: Димитър Гайдаджиев, Мерсин Хасан, Кирил Боев, Мюмюн Емин, Тодор Топалов, Октай Мехмед и Богомил Пушев.

    Другият отбор, заслужаващ шампионско посрещане, е баскетболният тим на СУ „Петко Рачов Славейков“ девойки 8-10 клас с треньор Димитър Георгиев. В Хасково славейковските надежди постигнаха незапомнено за кърджалийския женски баскетбол класиране – четвърто място в страната. След миналогодишното шесто, а преди това седмо място, девойките извоюваха позиция, недостигана 25 години, откакто Ученическите игри са в този формат.  По мнение на всички специалисти кърджалийските момичета играят изключително фин и интелигентен баскетбол, в който феър плеят на почит. Постижението им е достойно за уважение, тъй като дава заявка за републикански медал догодина.  Неизменен зрител и поддръжник на отбора бе и директорът Багдасаров, който измина неколкократно разстоянието между Суворово и Хасково. Капитан на отбора е деветокласничката Деница Делчева, а останалите са: Демет Джамбазова, Йоана Венциславова, Калина Узунова, Зейнеб Халил, Селда Джелил, Николета Петрова, Ивета Узунова и Бурчин Ибрахим.

    Другият понеделник за славейковци ще бъде подобен празник, тъй като очакват не един, не два, а три отбора да се завърнат от републикански финали с медали.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини