Тенисистките на Ардино отново шампиони на Републиканското отборно първенство

Изображение 1 от 6

    През уикенда в Свищов се проведе Държавно отборно първенство по тенис на маса за деца до 12 години. Представителният отбор на момичетата на  СКТМ „Юнак 2005“ от Ардино в състав: Цветелина Георгиева, Дилек Юсеинова, Вероника Кехайова и Сиделя Мутлу отново се представи отлично в отборната надпревара и за втора поредна година спечели шампионската титла. Във финалната среща възпитаничките на треньора Бейхан Емин (Майкъла) победиха категорично състава на СКТМ „Стамболйски“ с 3:0. До финалната среща талантливите ардинчанки разгромиха всичките си съперници с по 3:0. В групата си “юнаците“ победиха отборите на момчилградския „Родопи“ и СКТМ „Боровец“ от Горна Оряховица. В четвъртфиналния двубой надигрaха тима на ОСК „Две могили, а на полуфинала отбора на СКТМ „Перник“.

    „Това достойно поколение за пореден път показа, че имат блясково бъдеще в тениса на маса. Момичетата с играта си доказаха, че са с класа над връстниците си. Гордея се с всички състезатели на клуба. Отново доказахме на обществеността в Ардино, че това е клубът който може да създава шампиони“, коментира Бейхан Емин. Той отбеляза, че състезателките Цветелина Георгиева, Дилек Юсеинова, Вероника Кехайова и Сиделя Мутлу са спечелили квота за България за участие в престижния Еврокидс лагер в Унгария. В лагера са поканени най-перспективните малки тенисисти от Европа с цел да се сложи край на азиатската хегемония в тениса. С тях ще работят едни от най-добрите специалисти в Европа.

    Отборът на момчетата от СКТМ „Юнак 2005“ в състав: Нуркан Халилходжа, Стивън Адев и Дженгиз Ахмедов се класира на престижното трето място в България. В спор за третото място възпитаниците на м.с Йорданка Колева победиха тима на домакините от СКТМ „Свилова“ с 3:1.

    Треньорите на СКТМ „Юнак 2005“ м.с Йорданка Колева и Бейхан Емин (Майкъла) изказват искрените си благодарности към ръководството на общината в лицето на кмета Ресми Мурад, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям и местният бизнесмен Метин Солак за това, че стоят близко до спорта и имат пръст в развитието на талантливите деца.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини