И днес ще е за чадъри, чакаме и гръмотевици

Значителна ще е облачността над западните райони, където на места ще превали и прегърми. През деня в понеделник ще е предимно слънчево. Около и след обяд, главно в Западна и Централна България отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

На много места там ще се има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще духа слаб до умерен предимно източен вятър. Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса, за София около 26 градуса.

Атмосферното налягане е близко до средното за месец юни и ще остане без съществена промяна.

В планините от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Вятърът ще е слаб до умерен предимно от югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19 градуса, на 2000 метра – около 14 градуса.

По Черноморието облачността ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 20-23 градуса. Температурата на морската вода е 19-22 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини