Кърджали празнува Деня на детето,кметът поздрави малчуганите

Изображение 1 от 5

    Кърджали празнува Деня на детето.Кметът инж.Хасан Азис поздрави малките кърджалийци ,събрали се за тържество в Градската градина пред Паметника на Освободителите.Той бе поканен от клоуните Жорко и Вики да отправи послание към децата на Кърджали.Градоначалникът призова младата генерация да направи празника общоградски.Бъдете слънчеви и успешни.Слушайте мама и татко,обърна се към най-малките кметът.Той покани при себе си деца от детските градини.Всички заедно изрекоха „Честит празник“,обръщайки се към по -големите,към батковци и каки.

    Интересна програма с участието на Театър „Слънчо” от гр.Пловдив и Школата за модерни танци към ОДК бе в основата на общоградското тържество ,организирано от Община Кърджали и Общински детски комплекс.

    След програмата децата се включат и забавляват в различните забавни центрове:център „Рисунка на асфалт”; център „Малки таланти” – всяко дете може да изпее песен или каже стихотворение на микрофон; център „Карнавал” – рисунка върху лице; център „Сръчкотворница” – изработване на малки украшения.

    За всички деца на празника има пъстроцветни балони и лакомства осигурени от Община Кърджали, Ротари клуб и фирма „Глобал нет”.

    На брифинг днес градоначалникът съобщи,че празникът на детето е започнал още в 7,00 сутринта,когато за побратименият град Одрин са заминали 37 кърджалийчета,които ще прибивават там 3 дни.Те ще разгледат културните забелижителности като българските църкви,джамията и синагогата.Те ще бъдат приети от кмета на града Реджеб Гюркан.

    След 4 дни започва и плувното лято за кърджалийчетата.За осма поредна година по проект,финансиран от Министерството на младежта и спорта те ще се обучават по програмата „Научи се да плуваш“.Обхванати са деца на 9 и 10 години.Общият им брой е 120.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини