Пореден успех на младите ватерполисти от „Арда 2008“

С победи над отборите на „ЦДНА“ – София и „Тича“ – Варна завърши участие на детския отбор по водна топка на Спортен клуб „Арда 2008“ в турнира, проведен в Бургас. Той е част от държавния шампионат по водна топка, в него участваха отборите от група“С“, които трябваше да разпределят местата от 12 –то до 15 то в крайното класиране. Освен „Тича“ и „ЦДНА“ съперник на децата от Кърджали беше и отборът на „Нептун“ – Бургас.

В срещата си с „Нептун“ отборът на „Арда 2008“ отстъпи с 8 на 4 гола. Домакините поведоха още в началото с 4 гола преднина, след това мачът беше гол за гол, но в крайна сметка състезателите от Кърджали не успяха да стопят първоначалната преднина на съперниците си.

В мача срещу „Тича“ – варна отборът на „Арда 2008“ беше безапелационен. Още в първите минути състезателите от Кърджали поведоха с 5 гола и до края не дадоха никакъв шанс на съперника си да изравни играта. Срещата завърши с резултат 11 на 3 за „Арда“.

Много по-оспорвана беше срещата с „ЦДНА“ – София. „Арда“ отново поведе в началото с 3 на №, но съперниците от София успяха да вземат инициативата и да върнат два гола. Последва изключителна битка но децата на „Арда“ издържаха на натиска на столичани. Срещата завърши с победа с резултат 3 на 2 за отбора на Кърджали. Регламентът на държавното първенство позволява при детските отбори да участват заедно момчета и момичета. За „Арда 2008“ се състезаваха 4 момичета. „Младите ни дами играха сърцато и до последните минути не се отказаха от тежката битка с другите отбори. На моменти тя бяха по-добри от момчетата на нашите съперници и допринесоха за победите на отбора“, коментира треньорът на „Арда“ Иван Кръстев. В турнира участва и Величко Карабоюков, треньор в клуба от Кърджали, но този път като рефер. Величко получи ранг съдия – републиканска категория и свири четири мача от турнира.

На 20-ти и 21 –ви май в Бургас девойките на „Арда 2008“ ще спорят за титлата на България. Отборът е в група “А“ и ще участва в разпределението на първите четири места в държавния шампионат.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини