Кърджалийка в националната гарнитура за европейското по ватерпол

Теодора Точева, ученичка от 8-клас в ГПЧЕ „Хр.Ботев” в Кърджали е поканена за участие в разширения състав на националния отбор по водна топка – девойки, съобщи треньорът на кърджалийските ватерполиски Иван Кръстев. Теодора ще се включи в подготовката за квалификациите за Европейско първенство в Баку. То ще се проведе през лятото на тази година.
Треньорът на националния отбор е забелязал нападателката на проведения през изминалия уикенд в София първи кръг от държавното първенство за девойки.Отборът на „Арда 2008” игра в една група с „Локомотив „ София, „Ботев” – Враца, „Варна” и „Черноморец” –Бургас. Липсата на закрит плувен басейн в Кърджали отново си каза думата и нашите момичета записаха четири загуби. Най-близо до успеха ватерполистките на „Арда 2008” бяха в срещата срещу елитния „ Черноморец” – Бургас, но слабата плувна подготовка не позволи те да реализират всички положения.
Теодора Точева се открои сред всички състезателки на турнира и заслужено получи поканата да защита националната спортна слава в предстоящото европейско първенство.
Треньорите Иван Кръстев и Величко Карабоюков споделиха, че въпреки загубите, турнирът е бил много полезен за израстването на девойките от „Арда 2008”. Те се надяват, че строителите ще спазят обещанието си и покрития плувен басейн в Кърджали ще заработи в най-скоро време. При добра база нашите състезатели имат пълния потенциал да се борят за призовите места в националния шампионат, каза Иван Кръстев.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини