Над 100 гълъби отглежда Ферад от Млечино,намира спокойствие

Изображение 1 от 2

    "Когато съм с гълъбите, се чувствам най-добре. Още от дете обичам животните и птиците, но още повече обичам да ги нахраня", казва 57-годишният Ферад Мурад от ардинското село Млечино. В двора на къщата си той има гълъбарници, където отглежда над 100 гълъби и пъдпъдъци. Отделно от пернатите птици Ферад отглежда в дома си и десетки най-обикновени кокошки, пуйки и зайци за домашната трапеза. 

    "Повече от 40 години гледам с голяма обич гълъби и съм се убедил, че когато съм сред птиците, се разтоварвам и забравям за житейските несгоди. Гълъбите искат много грижи. Всяка сутрин трябва да ги нахраниш с пшеница, царевица или слънчоглед. Направил съм два гълъбарника със специални клетки за птиците, за да се чувстват комфортно. Познават ме гълъбите и като ме видят, идват и кацат върху мен. Радвам се на акробатичните им номера в небето", разказва безработният родопчанин. Гордее се, че има много видове гълъби, като мардин, монахиня, келебек с разнообразни разцветки, които ги няма в региона.

    "Трудът не ме плаши. Какво ли не съм работил, но никога не съм чакал хляба си наготово“, споделя Ферад Мурад. Той е бил шофьор и продавач-консултант в Лалели, Истанбул през 90-те години на миналия век. Женен, има две дъщери и се радва на един внук.

    Гюнер Шукри

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини