Гълъби, символ на мира, предизвикаха война в жилищен блок в Кърджали

Гълъби, които традиционно се смятат за символ на мира, предизвикаха война в жилищен блок в центъра на Кърджали. Целият вх.Б на блок на ул.”Отец Паисий”17 е въстанал срещу  своите съседи от ап.36. На общо събрание живущите във входа гласуват единодушно да се изпрати жалба до Община Кърджали, с искане на съдействие. От три години живущите във входа не могат да убедят своите съседи в ап.36 да спрат да хранят гълъби на балкона си. Птиците се струпват ежедневно и куришките им замърсяват терасите,мрежите ,сенниците на апартаментите ,разположени под тях. Излъчват се зловонни миризми и фекалии задръстват сифоните. Това е единодушното становище на живущите прието на 29.11. 2022 г.на Общо събрание.

 Изпратена е жалба до кмета на Община Кърджали д-р инж.Хасан Азис, с копие до Регионалната здравна инспекция в Кърджали.

  Живущите се жалват от обитателите на ап.36 Ивета Дякова Калайджиева  и нейната майка Кера Иванова Калайджиева. В жалбата конкретно се вини Ивета Калайджиева, за това че храни гълъбите на терасата, като привлича цели ята. Провеждани са многократни разговори с нея, но без резултат.

  От Община Кърджали реагират на жалбата,като изпращат проверяващи,но те не са допуснати в ап.36.От РЗИ отговарят,че случая е от компетенцията на етажната собственост.

 Хората от входа обвиняват Ивета Калайджиева в тормоз и настояват за намеса на институциите.

 Междувременно се сменя домоуправителя.Новият неглижира проблема.

  Един от основните потърпевши-Веселин Мухтаров написа до редакцията:”Г-н Кулов,От всички жалби до кмета,РЗИ и кварталния няма никакъв резултат.Домоуправителят и всички изброени по-горе имитират някаква дейност и си прехвърлят топката.”

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини