Ардински пенсионер храни гълъбите на градския площад

Всеки ден 75-годишният Тефик Дурмушев от Ардино храни гълъбите с пшеница в центъра на града. Само през зимните месеци бай Тефик е купил около 50 кг. пшеница, за да нахрани красивите птици. „Още от малък обичам животните, но още повече обичам да ги нахраня”, казва той и допълва, че чрез грижите за тях се стреми да запълни зейналата в сърцето му празнота. Има четири деца, но сега живее сам.

Бай Тефик е роден на 29 май 1938 г. в близкото село Гърбище в бедно земеделско семейство. Има един син и три дъщери. Съпругата му Айше Дурмушева е починала преди четири години. Има 25 години трудов стаж като подемчик в „Горубсо – Мадан”. Дълги години е бил и началник-склад „Хлебна промишленост” в Мадан.

Днес възрастният мъж получава 600 лева пенсия и се радва на четири внука.

Всяка сутрин бай Тефик  отива в местните кафенета, за да се интересува от събитията в града. Той е уважаван член и на пенсионерския клуб. Активно се включва във всички мероприятия на хората от третата възраст.

Според бай Тефик политиците у нас не работят както преди демократичните промени, мислят само за себе си, а не за народа. „Ние пенсионерите горе-долу сме добре. Съжалявам много сегашното младо поколение, над 70 процента от тях са без работа и едва ли ще успеят да се пенсионират като нас”, казва той.

 Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини