10 дни до крайния срок за деклариране на доходи от физически лица

На 2 май 2017 г. /30 април е в неделя, а 1 май е почивен ден/  изтича срокът  за подаване на годишните данъчни декларации по чл. 50 от Закона за данъка върху доходите на физическите лица /ЗДДФЛ/.  В офиса на НАП в Кърджали са приети към момента 3 585 декларации, от тях по електронен път са подадени 1 117 или 31 %  от общия брой приети декларации.

„На база опита ни от минали години, очакваме втората половина на април да бъдат подадени сериозен брой формуляри. Затова призовавам нашите клиенти да не чакат последния срок, а да се възползват от услугата за подаване на данъчни декларации чрез персоналния идентификационен код, като по този начин ще си спестят средства и ще избегнат чакане на опашка във фронт-офиса на администрацията.

Друг алтернативен начин за подаване на годишни формуляри е чрез Български пощи. И през тази година НАП работи съвместно с Български пощи за времето на данъчната кампания. В област Кърджали пощенските станции, в които ще се приемат годишни формуляри са : в Кърджали – Централна поща и Клон № 9 в кв. „Възрожденци“ ; пощенските клонове във всички общински центрове – Крумовград, Ардино, Кирково, Джебел, Момчилград, Черноочене и в село Паничково.“, съобщи директорът на приходната администрация в Кърджали г-жа Елван Гюркаш.  

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини