Паисиевци със специална награда от музикален конкурс

Цветно, светло, оставящо те без дъх вълшебно изживяване - такова бе представянето на Веселина Стефанова и Димитър Стефанов в Концертна зала на филхармонията в град Пловдив в навечерието на пролетните празници Лазаровден и Цветница.

Завладяващото музикално участие на Веселина и Димитър в конкурсните дни 7 и 8 април 2017 г., ги превърна в победители! Двамата са носители на Специалната награда на МОН в XIV-ти Национален конкурс за изпълнители на забавна песен, организиран от Регионален инспекторат по образованието, Община Пловдив, ЦПЛР - ОДК- Пловдив, РУО на МОН, Национален дворец на децата - град София, Сдружение за откриване и подпомагане на млади таланти в областта на изкуствата "Лъчи". Националният конкурс в град Пловдив е включен в списъка на МОН като конкурс, даващ право на стипендия на лауреатите по Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби.

Упоритост, постоянство, труд и системна подготовка от преподавателя им по музика - Евгения Пейкова - са спътници на успеха им.

Сцена, музика, магия, „Колыбельная“ и „Бонболандия“ в очарователно изпълнение на Веселка…

Харизма и дарование, „Молитва“ и „Осъдени души“, представени от брат ѝ - Димитър…

Конкуренция от 170 деца от 17 града и 14 области в страната, компетентно жури, съставено от утвърдени пловдивски музиканти, преподаватели в АМТИИ, ПУ "Паисий Хилендарски", музикални редактори в БНР и БНТ, журналисти и продуценти, огромна 3000-хилядна публика, аплодисменти и заслужена награда, връчена от Нели Генова Спасова, старши експерт по изкуствата, за нашите деца - талантите на Паисий!

С детински невинно и чисто, искрено, но силно изпълнение, с голям певчески талант Димитър и Веселина Стефанови от СУ „Отец Паисий“ очароват и покоряват всички присъстващи, сътворяват красота от ноти и песен и със заложбите си, на езика на музиката, сбъдват мечти.

Скъпи деца, наши малки - големи победители, с благозвучието и дарбата, които носите в себе си, дарявайте душа и жизненост на света ни - той има нужда от такива като вас! Летете, мечтайте, сбъдвайте, градете талант, въображение, артистичност, музика и знания!

Гордеем се с Вас!

Звезделина Гечева

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини