FASCHING В СУ”Отец Паисий” в Кърджали

Изображение 1 от 3

    Учениците от СУ „Отец Паисий“, гр. Кърджали отбелязаха FASCHING – прочутия немски карнавал. Събитието бе организирано като публична изява по проект „ТВОЯТ ЧАС“.

    Небезизвестният карнавал датира от древни времена и се чества преди началото на Великите пости. Тогава се е вярвало, че зимните духове трябва да се изгонят, за да дойде пролетта, изпълнена с плодородие и благополучие.

    Събитието бе организирано съвместно от участниците в групите по проекта „ГЕРМАНИЯ – БЛИЗКА И ДАЛЕЧНА“ с ръководител г-жа Северина Вълчева и „ДА УЧИМ ЗАЕДНО НЕМСКИ ЕЗИК“ с ръководител г-жа Светлана Запрянова – преподаватели по немски език в училището.

    Водещите на карнавала запознаха публиката със същността на този интересен празник. Участниците бяха маскирани с красиви и шарени костюми – от принцеси и феи до пирати и супер герои от комикси, герои от кибер пространството, нимфи, гадателки, ангели, дяволи и разбира се по-съвременни персонажи като полицаи. Костюмите са създадени от тях самите с помощта на родителите им. За забавление и весело настроение бяха подготвени много весели и интересни игри, песни и танци, а Атанасия Сиракова и Атанаска Милушева изпълниха авторска песен на китара.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини