Повече от половината от хранителните пакети за най-нуждаещи се от област Кърджали са раздадени

Над 60 на сто от лицата в област Кърджали, които трябва да получат индивидуални хранителни пакети по Оперативната програма за храни и/или основно подпомагане на най-нуждаещите се, вече са получили помощта. Това посочиха от Областния съвет на БЧК в Кърджали, който извършва раздаването на пакетите.
От там припомниха, че право на помощта имат 8 661 нуждаещи се жители на областта. Списъците с техните имена са предоставени от Агенцията за социално подпомагане, чрез регионалните дирекции. Индивидуалните пакети включват 10 вида продукти или 53 опаковки с тегло 38,550 кг. Раздаването на продуктите в областта се извършва в осем временни пункта, като по график работа са приключили временните пунктове в Кирково - за районите на Фотиново, Бенковски и Чорбаджийско.
До 20 март ще работят временните пунктове в Кърджали, Ардино и Крумовград. След приключване раздаването на първия транш, неполучените количества ще бъдат предоставени на допълнителна група от нуждаещи се лица, по подготвени от дирекциите " Социално подпомагане" списъци.
 

Източник: bta.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини