Училищен кръг на състезанията по професии в Гимназията с вкус

Изображение 1 от 4

    На 15.02.2017 г. при голям интерес от страна на ученици и учители в кабинета по сервиране и барманство  се проведоха училищните кръгове на състезанията за „Най-добър млад сервитьор” и „Най-добър млад готвач”. Екипи от най-изявените златаровци през годините и бъдещи абитуриенти от ХІІ б клас се състезаваха отборно. Представители на първия отбор бяха Александър Мерлев в позицията на готвач и Майкъл Биринджиев в позицията на сервитьор. Готвач на втория отбор бе Шевкед Наим, а негов партньор в сервирането бе Ивайло Войводов.  Задачата на  готвачите, съгласно регламента, бе да  приготвят  „Микс от свежи салати със сушени домати и синьо сирене ”и „Роле от пъстърва с домати конкасе и сос от френско сирене”. Основна задача на младите сервитьори  бе да демонстрират умения за зареждане на маса за консумация по определено меню, както и да  сервират бяло вино и декантират червено вино. В края на състезанието бяха обявени резултатите, които се оценяваха от две комисии. Инж. Соня Ангелова - член на комисията „Най-добър млад готвач”, излъчи победителя по готварство, а инж. Кремена Славова – член на комисията „Най-добър млад сервитьор”- победителя по сервиране. С много малка разлика екипът на Майкъл и Александър  спечели първото място, което им  осигури участие в регионалния кръг на състезанията по професиите.

    Учениците от професията „Организатор на туристическа агентска дейност ” представиха презентация на тема: БЪЛГАРИЯ- древна и красива. 

    Инж. Марияна Стратиева поздрави учениците и техните ръководители за достойното представяне,  като  им пожела успех  на Регионалното състезание в гр. София  през месец март.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини