Община и университет се договориха за обучение на кадри и общи проекти

Изображение 1 от 4

    Община Кърджали и Технически университет – Варна ще подпишат рамково споразумение за сътрудничество. За това се договориха на среща днес кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис  и  ректорът на Технически университет – Варна проф.д-р инж.Росен Василев. На срещата присъства и проф.д-р инж.Христо Скулев, ръководител отдел „Международно сътрудничество“ в университета.

    Инж.Азис постави въпроса за  продължаващото обучение на зрелостници от Кърджали в ТУ-Варна в зависимост от нуждите   на местната икономика. „Частните инвеститори  в родопския град имат необходимост от подготвени специалисти за местното производство. В тази връзка с ръководствата на професионалните гимназии и  Министерство на образованието и наукатасъщо са водени разговори за  актуализиране на учебните програми, за да се подготвят кадри за местното производство“, посочи кметът.Представителите на ТУ-Варна  се ангажираха при проявен интерес  да  организират изнесен предварителен изпит  за кандидат-студенти в Кърджали, което ще улесни младите хора, желаещи да се обучават в този университет.

    По време на разговорите бяха обсъдени възможностите за реализация на общи проекти  между общината и университета в различни области. Сред коментираните варианти беше“Водното огледало“ и възможността за произвеждане на ел.енергия от постоянния пад на водата до шлюзовете.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини