МО посрещна главнокомандващия с официална церемония

С официална церемония в Министерство на отбраната бе посрещнат президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев.

По време на церемонията той прие рапорта на началника на караула и наблюдава тържествения марш на почетния караул. Ритуалът е част от провеждащата се Годишна конференция на началника на отбраната на тема „Национални ангажименти и произтичащи от тях задачи и отговорности на Въоръжените сили на Република България при организиране и провеждане на поддръжката от страната домакин“. 

На нея Румен Радев ще се запознае с Анализ на подготовката, войсковия ред и дисциплината в Българската армия и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната през учебната 2016 г. Тя се провежда под ръководството на изпълняващия длъжността началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов. 

В конференцията участват министърът на отбраната Стефан Янев, заместник-министърът на отбраната Стефан Петров, висши офицери от Съвместното командване на силите, щабовете на видовете въоръжени сили, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната, както и представители на различни държавни институции. 

Главната цел е да направим анализ на настоящата ситуация с нужната доза реализъм и прагматизъм, каза в началото на заседанието днес вицеадмирал Емил Ефтимов, цитиран от БТА. 

В процеса на планиране и реализация на подготовката подходът е реалистичен, основан на състоянието на личния състав, въоръжението, техниката, както и на материалните и финансовите ресурси. Базираме се на хармонично развитие по трите мисии на въоръжените сили, посочи Ефтимов. 

Разчитаме на отговорността и професионализма на личния състав, на ясното формулиране на военните приоритети и подкрепата за тях от страна на ръководството на МО и на държавното управление, добави той. 

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини