Даниел Велчев няма да участва в листите на РБ

Даниел Вълчев също няма да участва в листите за депутати на Движение България на гражданите, което е част от Реформаторския блок.

Меглена Кунева няма да бъде част от листите за народни представители на тези избори, но тя остава в политиката като лидер на ДБГ, категоричен бе Вълчев. „Движение България на гражданите“ не е партия на един човек, нито на едно поколение, ред е на по-младите, добави той и каза, че също няма да участва в листите.

Вълчев подчерта пред бТВ, че Реформаторският блок води разговори с няколко организации и е оптимист, че РБ ще продължи да се разширява.

На въпрос за Оперативната програма Вълчев каза, че самият дизайн, създаден от сегашния служебен министър Денков не е добър, и даде пример с мярката „Твоят час“, където целта е да се дават средства за извънкласни дейности, както и допълнителни часове за напрадъка на изоставащи в обучението деца. Кой трябва да изразходва парите – МОН, за да отидат при всяко дете и учителите, или да ги дадем на НПО-та, които да работят по някакви принципи и да не знаем до колко деца са достигнали парите, реторично попита той. Когато разпределеяш пари, няма да ги дадеш на НПО-та да ги приберат, а ще ги дадеш на МОН, за да стигнат до училищата, учителите и децата, категоричен бе той, като каза, че Денков е направил точно обратното.

Когато е поела поста министър на образованието и науката Меглена Кунева е открила нередност в разходването на средствата като на един адрес са били регистрирани няколко НПО, които точат средства от програмата. Тя спря това и подаде сигнал до прокуратурата, припомни Вълчев.

Ако програмата е работела добре преди това, сега нямаше да се търси решение, а просто да се върне старият начин на работа, но очевидно дизайнът на програмата от самото начало не е добър, а именно служебният министър е един от авторите, коментира Вълчев.

За първи път виждам няколко служебни министри, които смятат да правят дълбоки промени за краткия период, в който са там, каза Вълчев и посочи, че освен за образованието, служебният здравен министър също е направил подобни заявки, без да прецени, че има 2 месеца хоризонт на работа, а единият вече мина.

Служебният министър на здравеопазването заяви, че ще маха отпечатъците, по-правилно било карта, казва, но за това се говори от 15 г. и никой не е направил картите, не виждам как ще стане за 2 месеца. Нека служебният министър първо въведе карти и тогава маха отпечатъците, ако не е така, съм притеснен, защото цялата хайдитщина в болниците ще продължи, допълни Вълчев.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини