Изборите се превърнаха в доходен бизнес за кърджалийските политикани,за включването в листа искат вече 5 стотачки

Парламентарните избори се превърнаха в доходен бизнес за кърджалийските политикани. За да бъдат включени в листа те искат минимум 500 лева. Изнудваха се предимно малките партии и коалиции, които трескаво търсиха хора,за да ги номинират за народни представители.Политиканите искат парите,оправдавайки се с негативи,които могат да понесат по време на предизборната кампания. Те са категорични, че ако отидат при големите играчи ще получат позиции в секционните избирателни комисии. Изгодни са председателските места , които носят сериозна сума пари.

Други търгуват с мнимо влияние. През последните предсрочни парламентарни избори, те изредиха всички местни партийни централи да предлагат услугите си.

21 партии и коалиции се регистрираха в Районната избирателна комисия в Кърджали за участие в изборите за Народно събрание на 2 април.

7 са коалициите, партиите – 14.

110 са общо регистрираните кандидати за народни представители, които ще се борят за 5-те мандата в 9МИР Кърджали.

Един кандидат-депутат е подал заявление да бъде заличен от листата в която е вписан.Той предпочел секционна комисия пред безплатното участие в листа.

Общият брой на избирателите в област Кърджали по списък е 260 000. Според данните от последното преброяване на населението в областта жителите са 120 000.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини