Александър Симов: БСП има реален шанс да се пребори за депутатско място в Кърджали

Буквално в последния момент вчера на бюро е било решено като водач в Кърджали да бъде предложен журналистът Александър Симов. Той е бил попитан и е приел предложението,  След пленума той коментира как се чувства като водач на листа и как ще разбие владетелите на Кърджали ДПС и ДОСТ. 

Г-н Симов как се чувствате като водач на листа и то в един толкова труден район като Кърджали?

- Районът наистина е труден, за сметка на това пък е много интересен. Аз имам лични впечатления и смятам, че БСП има реален шанс да се пребори за депутатско място, защо не и за две при една добра кампания, при смислената платформа, която сме изкарали. Аз чувствам това като едно предизвикателство и смятам, че кампанията, която сме подготвили ще бъде много добра. 

- Обнадеждават ли ви промените аз тези избори, които направи проф. Герджиков, че вота ще е прозрачен и разчитате ли да е такъв?

- Тези промени бяха едно от най-важните условия изборите да бъдат прозрачни и те трябва да продължат. Разбирам истеризацията от страна на ГЕРБ, тъй като е много хубаво те да имат такива кадри, които в миналото са били записвани как се опитват да манипулират избори. Смятам, че основната цел на областните управители е да гарантират честността на това, нещо в което ГЕРБ няколко поредни избори се провалиха. 

- Не е съвсем така, само преди няколко месеца бяха президентските избори и всички видяхме резултата. 

- Те се хвалят с тези избори, но когато резултатът ти е 6-7 към 1, не бива много да прекаляват с хвалбите според мен. 

- Кърджали не е прекалено капсулован, от една страна ДПС от друга ДОСТ, как ще разбиете тези партии?

- Не смятам, че е чак толкова капсулован колкото се твърди. Най-важното е в момента е, че там има една много интересна ситуация. В зала сега проф. Ваня Добрева каза нещо, което е много интересно и аз започвам да го споделям като разбирам. ДПС е наш политически противник, с който ние конкурираме с идеи, но в Кърджали на практика има наш враг, основен противник и това е ДОСТ. Партия, която е контролирана и създадена по волята на чужда държава, партия чиито представител в парламента до скоро беше в негласна, но очевидна коалиция с ГЕРБ. В този смисъл смятам, че битката става още по-важна и значима и смятам, че капсуловането лесно може да бъде преодоляно, стига да имаме правилната програма. 

- Влизате в тежка кампания, отказвате ли се от журналистиката?

- Журналистиката си остава като мое призвание и нямам намерение да я оставям. 

Източник: http://pik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини