Местан и Исмаилов с амбиции да „скъсат” корупционни окови на ДПС

Подкрепа и от други формации в център-дясно очакват от коалиция "Обединение ДОСТ". Коалицията се регистрира за участие в предстоящите избори, като внесе 6900 подписа.

Лютви Местан заяви, че са амбицирани да освободят избирателите от 27-годишните олигархични корупционни окови на ДПС. По отношение на българския бизнес и икономика от движението заявяват готовност да направят необходимото, за да бъдат освободени от "менгемето на обръчите".

"Всеки, който иска своята истинска свобода, е добре дошъл в коалицията. Нашите листи са отворени за кандидати, които споделят идеите и принципите на нашата коалиция", заяви Местан.

"За нас е изключително важно да бъдем в 44-то Народно събрание. Съмнение в това нямаме. Въпросът, който стои, е с колко ще прескочим 4% бариера, а не дали я прескачаме", коментира Лютви Местан.

По думите му с влизането в 44-ия парламент формацията ще спомогне за преодоляване на рисковете, свързани с промяната в геостратегическия курс на развитие на страната. Той определи проевропейското и пронатовско говорене като израз на политическа отговорност.

"Ние нямаме право да се правим на слепи и глухи за това, че има реална атака срещу този стратегически избор за България. Този риск е реален", коментира Местан.

Лидерът на Народна партия "Свобода и достойнство" (НПСД) Орхан Исмаилов допълни, че коалицията е принципна. Тя е средство за постигане на резултатите, а не целта.

Местан заяви, че очаква основната атака срещу обединението между ДОСТ и НПСД да бъде именно внушението, че коалицията се командва отвън, че е протурска партия.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини