Вежди Рашидов: Оставам плътно до Бойко Борисов

Оставам до моя приятел Бойко Борисов. Когато загубихме президентските избори му казах, че продължаваме напред. Голям праз, че сме загубили едни избори. Последните изяви на Румен Радев са прекрасни. Ето и в Германия той направи едно прекрасно изказване. Това коментира бившият министър на културата Вежди Рашидов в предаването "Тази сутрин" по Би Ти Ви.

Попитан дали отново ще бъде начело на министерството, ако ГЕРБ спечели, Рашидов отговори: Ще мислим, ако спечелим. Той добави, че било нормално да се умори, още повече, че го сполетели и много неща, както в ателието, така и със здравето.

Оставете "Агнешките главички" поне една сутрин, така Рашидов отговори на твърдения, че са протекли покривите на Етнографския музей и Националната художествена галерия, ремонтирана наскоро за 4 млн. лв. Информацията за двата теча с появи в сайта Offnews. После Рашидов обясни, че Етнографският музей не е към Министерството на културата, а към БАН. Рашидов се възмути и че вече има професия протестър.

Рашко е известен актьор, сега е поел отговорността да бъде министър, каза той по повод на служебния министър на културата.

Бившият министър отново повтори, че продължава да уважава поетът Стефан Цанев, но според него той е избързал с реакция си по повод отличието "Златен век".

Никога не съм му бил враг, той е изключително талантлив човек, каза още Рашидов. Той разказа и история от 2002 г., когато бил канен за министър от Симеон Сакскобургготски. Тогава на срещата отишъл и Стефан Цанев по покана на актьора Коста Цонев. На другия ден Рашидов бил неприятно изненадан, когато прочел интервю на поета в "Труд", че е отказал да стане министър.

Рашидов коментира и среща на Бойко Борисов с турския президент Ердоган, на която той присъствал. На нея те се договорили Турция да помага, за да се спре притока на мигранти в страната. Не съм защитник на Ердоган, но той е избран демократично, а ние какво искаме - да направим демократи, тези които извършиха преврата ли, каза Рашидов, коментирайки отказа на Гърция да върне на Турция участници в преврата.

По повод в отношенията в доскоро управляващата коалиция Рашидов обясни, че напрежението било неимоверно. Бойко е тип мъжкар, искаше партията да е голяма, силна, агресивни бяха другите партии, добави бившият министър на културата. Според него сега трябва да се наблегне на образованието, защото "в България няма безработица, а недостиг на квалифицирана работна ръка".
 

Източник: http://www.24chasa.bg

Коментари в сайта

Последни новини