Местан: ДОСТ ще прескочи 4% на вота, предстои класически сблъсък с ДПС

ДОСТ ще прескочи 4% бариера на предстоящия извънреден вот. Резултатите ни на тези избори ще се разминат в пъти, а не в проценти със социологическите данни, огласени в последния месец. Убеден съм заради силната енергия и ентусиазъм, излъчвани от 400-те делегати, победили страха от ДПС. Това заяви лидерът на ДОСТ Лютви Местан след областната учредителна партийна конференция в Плевен в събота.

Водим сериозни преговори с други партии, с които да се явим заедно на следващите парламентарни избори. Вратите на ДОСТ са широко отворени за всички партии, които са яли тоталитарната тояга на ДПС. Каузата ни е обща - да освободим българската демокрация от оковите на олигархията и корупционните обръчи. Да се преборим за демокрация без сараи, очерта Местан, но отказа подробности преди финализиране на преговорите.

"На вота ни предстои класически сблъсък с ДПС, въпреки че не го определяме като опонент на ДОСТ.

Наши опоненти са всички партии, които за 27 години се отделиха от корените си, а някои се изродиха в такива на олигархичните и корупционни кръгове. Ние се явяваме опозиция и алтернатива на тези партии", поясни Местан. Според него в класическия сблъсък ДОСТ ще влезе с нови идеи, мисия и политическо послание срещу репресията, терора, заплахите за спиране на социални помощи и освобождаване от работа на ДПС. Ако всичко това не задейства, ще има купуване на гласове с корупционно спечелени пари, предупреди Местан.
 

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    А 'българската'партия ДОСТ подкрепен от диктатора Ердоган и неговият посланик у нас Сюлейман Гюкче дано да не успеят да влязат на парламента,иначе България ще пострада много и най-вече народа.

    Ние с българските турци се разбираме а с диктатори като Ердоган и Гюкче не се разбираме.


  • 2
    Зс
    зс
    1 -1
    22:25, 28 яну 2017
    смешната партия на ходжите начело с ибрикчията Местан. ха ха

Още новини

Последни новини