Председателят на СБУ Янка Такева: Община Черноочене е коректен партньор

Председателят на Синдиката на българските учители д.ик.н. Янка Такева и председателят на Регионалния координационен съвет на КНСБ в Кърджали Иванка Караколева се срещнаха с кмета на община Черноочене Айдън Осман.

Янка Такева и  Иванка Караколева изразиха удовлетворението си от доброто социално партньорство с общината.

В продължение на години нашите две институции са доказвали, че местната власт и синдикалните организации като СБУ могат да бъдат ефективни и коректни партньори, изтъкна Такева.

Кметът на община Черноочене Айдън Осман представи пред гостите приоритети на общината в сферата на образованието и социалната област.

Айдън Осман говори за предизвикателствата, които поставя новият Закон за предучилищното и училищното образование и по-конкретно за проблемите на обучението в малките населени места.

Кметът подчерта, че образованието открай време е основен приоритет за община Черноочене. И тази година общината ще запази придобивката – извозването на ученици и децата в детските градини до населените места. Освен това от общинския бюджет ще бъде дофинансирана издръжката на слетите и маломерни паралелки.

В бюджета за 2017 г. има заделени средства за ремонти на учебни заведения, както и за изработване на проекти за енергийна ефективност в сградите на училищата и детските градини.

Исмет ИСМАИЛ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини