Зам.– кметът Веселина Тихомирова се срещна с председателя на СБУ Янка Такева

Община Кърджали да направи анализ на мрежата от детски заведения във връзка с възможността тези, които отговарят на критериите, да бъдат обявени за защитени - това са дискутирали на среща днес заместник-кметът на общината Веселина Тихомирова и председателят на СБУ Янка Такева, посочиха от администрацията.
На срещата в общината Такева е обърнала особено внимание върху новите стандарти за предучилищния сектор. Тя е изразила надежда, че общинското ръководство ще работи за достигането им, а където е необходимо, ще се търсят възможности за дофинансиране.
Такева е адмирирала и работата на общинското ръководство, в лицето на кмета инж. Хасан Азис, за последователната политика в сферата на образованието.
Веселина Тихомирова е посочила, че демографският срив и липсата на млади кадри в системата са един от основните проблеми както в цялата страна, така и тук, в региона, но ръководството ще работи за преодоляването им.
В работната среща са участвали председателят на регионалната структура на КНСБ Иванка Караколева и Нели Арнаудова - председател на ОбКС на СБУ в Кърджали, допълниха от общинската администрация. 

Източник: bta.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини