Реформаторският блок настоява Румен Радев да свика КСНС

Реформаторският блок поиска новоизбраният президент Румен Радев да свика Консултативния съвет за национална сигурност /КСНС/ още в рамките на този парламент.

Целта е да се определят ясно приоритетите за следващите три месеца до изборите и да се гарантира нужната приемственост, заяви съпредседателят на ПГ Найден Зеленогорски пред журналисти, предаде БТА.

Той определи речта на бъдещия държавен глава пред парламента като аналитична, а не реч на стратегически приоритети. Според Зеленогорски Радев по-скоро е дал оценка на несвършеното от настоящото мнозинство и правителството, което не е работа на президента.

"В този смисъл, струва ми се, че би било добре президентът още в рамките на този парламент да свика КСНС, за да гарантираме приемственост и по отношение на приоритетите, свързани с националната сигурност. Все пак тези три месеца, през които ще има служебен кабинет, би трябвало да бъдат подплатени и от усилията на една значителна част от обществото, и от политическите сили", добави той. 

Зеленогорски отбеляза, че сме и в средата на една тежка зима, която също е допълнителен фактор, създаващ напрежение.

"Нормалното решение е свикване на КСНС. Тук не става въпрос за някакви фрази, подметнати от един или друг народен представител, и това, че бъдещият президент им отговори", каза Зеленогорски в отговор на въпрос относно напускането на пленарната зала на депутати от РБ по време на речта на новия президент.

Попитан какво го е обидило в репликата на новоизбрания президент "Остава ви още една седмица", Зеленогорски каза, че не е обиден. 

"Надявах се, че един летец има малко по-здрава психика", коментира той. 

Колегата му, избран като част от Гражданския съвет на РБ, Гроздан Караджов пък беше още по-краен: 

"Заради заплахата към народните представители трябва да се иска импийчмънт на Румен Радев. Това показа един неуравновесен характер, който по никакъв начин не може да бъде обединител на нацията“,

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини