Георги Първанов: Днес не е моят бенефисен мач

Аз съм вградил сянката си в нашия проект и ще дам всичко от себе си за неговия успех. Днес не е моят бенефисен мач, няма да окача бутонките на пирона.

Това каза лидерът на АБВ Георги Първанов по време на редовната сесия на Втория конгрес на партията в зала 1 на НДК, предаде Агенция "Фокус". 

Той посочи, че днес се оттегля от оперативната политика. „Имам лични причини, които не смятам да коментирам, имам обаче и важни политически мотиви. Най-важното е, че след 25 години в политиката мога да кажа, че сега просто е друга политическата епоха.

Случи се така, че размишлявайки тези дни около 10 януари, видях много предавания, филми, медийни събития, които ме върнаха във времето, в което току–що бях избран за партиен председател", каза той и уточни, че тогава централата на БСП е останала без ток, парно и телефони и той е трябвало да стои там денонощно, докато отвън са атакували и са хвърчали павета.

„Имаше тежки барикади, но се знаеше кой от коя страна на барикадата е. Днес е друго - барикадите са навсякъде – в парламента, в душите ни. Сега ни атакуват с павета-думи, павета-компромати. Много черен пиар се стоварва върху плещите ни. Четете – жълти и кафяви и други издания. Признавам, че най-много ме заболя от поръчковата информация, че ще напусна АБВ“, коментира Първанов. 

„Във всеки случай съм готов за новия политически маратон, който ни очаква. Чувам гласове, на младите, още им е рано. Трябва да се подготвят. По този повод един колега напомни кадровата политика от един друг период – „Млади, млади и изведнъж ги обявяваме за безперспективни“.

Новата вълна в АБВ са професионалисти, успяващи и перспективни политици. Не бива повече да ги държим на резервната скамейка. Няма млади и стари, има можещи и не съвсем способни“, каза Георги Първанов. 

Той заяви, че вярва, че след днешния форум, АБВ не просто ще има нов силен председател.

„Вярвам, че в българската политика ще влезе истински лидер, модерен и солиден екип, с който другите ще трябва да се съобразяват. Екип, който гарантирам, може да бъде фактор в националното ни развитие, а за всички нас просто пътят продължава. На добър час, за много успехи и победи, скъпи приятели“, завърши лидерът на АБВ. 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини