Palm pre: MultiTouch интерфейс и QWERTY

На приключилата преди малко пресконференция на Palm на изложението CES 2009 американската фирма демонстрира новата си операционна система, разработвана под името Nova. Официалното й название е Palm webOS и тя съчетава възможностите на CSS, HTML и XML. Също така на представителите на медиите бе показан новият комуникатор на Palm, който използва webOS – Palm pre.

Palm pre е реализиран в форм-фактор слайдер и разполага с 3.1-инчов сензорен екран, поддържащ технологията MultiTouch (подобно на iPhone) и резолюция 320 х 480 пиксела, най-новия процесор TI OMAP, стерео Bluetooth, Wi-Fi, GPS, 3-мегапикселна камера с LED светкавица, 3.5 мм букса за слушалки, microUSB порт и 8GB флаш-памет. QWERTY клавиатурата е разположена върху долната част на телефона.

Като допълнителен аксесоар към Palm pre потребителите ще могат да се снабдят с безжичното зарядно устройство Touchstone. Благодарение на магнитното му покритие то може да бъде поставяно както върху хоризонтална, така и върху вертикална повърхност. За зареждане на Palm pre е достатъчно да го поставите върху Touchstone, той автоматично ще застане в необходимото положение поради магнитното поле.

Продажбите на Palm pre стартират през първата половина на 2009 г. За САЩ устройството е ексклузивно за Sprint, а на европейския пазар Palm pre ще се появи в разблокирана версия на цена $550. За момента фирмата не е разпространила описание на европейския вариант на Palm pre, така че не можем да ви посочим поддържаните от него мобилни стандарти.

Технически характеристики на американската версия на Palm pre:
Поддържани мрежи: CDMA EVDO Rev A
Операционна система: Palm webOS
Дисплей: 3.1-инчов сензорен TFT с поддръжка на MultiTouch (320 х 480 пиксела)
Камера: 3 мегапиксела, LED светкавица
Вградена памет: 8GB
Bluetooth 2.1 + EDR, A2DP
Wi-Fi (802.11b/g)
GPS
3.5 мм букса за слушалки
microUSB 2.0 (с поддръжка на Mass Storage)
QWERTY клавиатура
Размери: 100.5 х 59.5 х 16.95 мм
Тегло: 135 грама
Източник: tehnozona.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини