Nokia прекратяват WiMAX версията на N810

Nokia са спрели производството и продажбите на Интернет таблета N810 WiMAX Edition.
Според MobileBurn.com официалните дистрибутори на фирмата вече връщат останалите непродадени екземпляри на устройството на производителя.
Решението за прекратяване на продажбите на WiMAX таблета най-вероятно е свързано с твърде бавното внедряване на WiMAX технологията в САЩ и недостатъчната производителност на съществуващите в момента WiMAX чипове.

Представители на Nokia са потвърдили, че фирмата спира продажбите на на N810 WiMAX Edition, но за момента отказват каквито и да е коментари по отношение на бъдещото развитие на WiMAX, както и дали ще лансират подобни устройства в бъдеще.

Съществуването на Nokia N810 Internet Tablet WiMAX Edition се оказа изненадващо кратко - той бе представен преди около година по време на CTIA 2008 в Лас Вегас.
Впрочем стартът на продажбите на таблета доста се забави - таблетът се появи в американския онлайн магазин на Nokia едва в средата на октомври; за времето от анонса му до днес в САЩ само два големи града разполагаха с WiMAX мрежи (Балтимор и Портланд), така че перспективите му поне отвъд океана не изглеждаха особено розови.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини