Да! На Коледа се случват чудеса, когато подадем приятелска ръка!

Изображение 1 от 4

    Рождество Христово е най-големият празник в християнския свят и един от най – любимите за всяко семейство. Коледа е време, в което сърцата започват да светят с чувството за топлина  и добрата. Засилва се желанието за благотворителност, за това да донесеш радост на хората. Този дух се усети и в най – голямото ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в Кърджали. Благотворителният коледен базар е традиция и с трeпет се очаква от ученици и родители. Вички деца с нетърпение се включват в изработването на коледни картички, сувенири и лакомства.

    Традиционно, училището участва и в благотворителната инициатива на областния управител на Кърджали Илия Илиев –  „Да подaрим надежда за Коледа”, който този път подпомага шестгодишната Рая от Кърджали и петгодишната Туана от Момчилград, които са с вродени аномалии на нервната система.  Както знаем, коледният базар се проведе на 19 декември.

    Масите изобилстваха от лакомства, сурвачки, картички и сувенири. Изделията бяха толкова красиви и изящни, че за няколко часа се изкупи почти всичко.

    За краткото време, със задружни усилия, в рамките на седмица, ученици, родители и учители набраха сумата от 2 161 лева.

    Отделно, на 22 декември на училищния коледен концерт, бяха дарени: 1001 лева за инициативата на областния управител, 460 лева за лечението на Атанаска Терзиева,  старши ресурсен учител в училището  и на учениците Михаил Вълков от I а клас, Георги Зарков от I а клас, Дафина Христова от I б клас, Фанка Христова от III в клас, Куман Христов от IV в клас, Божидар Хинков от V а клас и Ибрахим Ахмед от VII б клас.

    Коледа наближава! Най- хубавият празник!

    Всичко изглежда толкова приказно и вълшебно!  Точно на Коледа стават чудеса –  стига само да ги поискаме и да повярваме, че наистина съществуват.

    На Коледа се случват чудеса, когато подадем приятелска ръка!

    Весели Коледни и Новогодишни празници на всички ученици и техните семейства!

    Благотворителен клуб „Подай ръка” при ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в град Кърджали

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Коментари в сайта

    Последни новини